Kia 2025’e Kadar 16 Elektrikli Model Çıkartacak

Ototeknikveri     07 Ekim 2019 08:01

Kia 2025 yılı itibariyle 16 yeni elektrikli model çıkartmayı planlıyor.

Kia 2025’e Kadar 16 Elektrikli Model Çıkartacak
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Güney Koreli otomobil üreticisi uzun süredir elektrikli otomobiller alanında çalışıyor ve son zamanlarda bu çalışmalarını yoğunlaştırdı. Firma Avrupa’daki satışlarında bir miktar düşüş yaşamasına rağmen elektrifikasyona olan bağlılığını elden bırakmıyor. Kia beş elektrikli model, beş hibrit model, beş plug-in hibrit, bir de gelecek yıl çıkması beklenen yakıt hücreli model çıkartacak.

 

Bahsi geçen 16 modelin hepsi tamamen yeni olmayacak. Bunlardan bazıları mevcut modellerin güncellenmiş ya da makyajlanmış versiyonları olacak.

Kia Avrupa CEO’su Emilio Herrera geçtiğimiz ay bir röportajında firmanın iki yeni elektriklendirilmiş modeli Xceed ve Ceed station plug-in hibrit otomobillerin üretiminin Slovakya’daki Zilina fabrikasında Kasım ayında başlayacağını açıkladı. Ek olarak, Kia Kasım ayında Ceed hatchback modelinin yarı hibrit versiyonunun üretimine de başlayacak.

 

SUV cephesinde ise, Kia yeni Sorrento’nun hibrit ve plug-in hibrit versiyonlarını 2020’den itibaren satmaya başlayacak. Imagine by Kia konseptinin tam elektrikli üretim modeli de gelecek yıl tanıtılacak.

Kia’nın yeni e-Soul modeli şu an markanın tek tam elektrikli temsilcisi. Model 201 hp elektrikli motor ve 64 kWh pil paketiyle 452 km sürüş mesafesi sunuyor. Otomobil medyadan tam not aldı ve firmanın elektrifikasyon çağı için umut vadediyor.

Son Güncelleme : 11 Ekim 2019

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo