Volvo ve Geely Yanmalı Motor Operasyonlarını Birleştirmek İstiyor

Ototeknikveri     08 Ekim 2019 07:49

Volvo Cars ve Geely mevcut yanmalı motor operasyonlarını birleştirerek, yeni nesil yanmalı motorlar ve hibrit güç aktarım organları üretecek yeni bir global tedarikçiye dönüşmek istiyor.

Volvo ve Geely Yanmalı Motor Operasyonlarını Birleştirmek İstiyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Kurulacak yeni firma Volvo’nun elektrikli otomobil modellerini üretmeye daha da yoğun şekilde odaklanmasına yardımcı olabilir. Volvo tamamen elektrikli bir ürün serisi hazırlıyor ve sürdürülebilirliği tüm operasyonlarının çekirdeği haline getirmeyi hedefliyor. Önümüzdeki on yılın ortalarında firma global satışlarının yarısının tam elektrikli, diğer yarısının ise hibrit otomobillerden gelmesini bekliyor.

 

Geely için, planlanan yeni girişim teknolojik olarak ilerlemiş ve verimli yanmalı motorlar ve hibrit güç aktarım organlarının Geely Auto, Proton, Lotus, LEVC ve LYNK & CO için erişilebilir olması anlamına geliyor. Yeni girişim aynı zamanda üçüncü taraf üreticilere tedarik yapabilecek, bu da muhtemel büyüme fırsatları anlamına gelecek.

 

Yeni girişim Volvo Cars ve Geely arasında önemli bir sektörel iş birliği olacak, operasyonel, teknik ve finansal sinerji yaratacak.

 

Yeni girişimle birlikte Volvo’dan yaklaşık 3000, Geely’den yaklaşık 5000 çalışanın yanmalı motor üretimi, Ar-Ge, bilişim, finans gibi bölümlerde istihdam edilmesi bekleniyor. İki firmanın mevcut yanmalı motor operasyonlarında çalışan kişi sayısında azaltmaya gidilmesi beklenmiyor.

 

Her iki firma da şu anda yanmalı motor operasyonlarını tek çatı altında birleştirmeye hazırlanıyor. Volvo otomotiv sektörünün elektrifikasyonunun kademeli bir süreç olacağına inanıyor, dolayısıyla verimli hibrit güç aktarım organlarının daha uzun süre tam elektrikli otomobillerin yanında var olmaya devam edeceği düşünülüyor.

 

Volvo Cars başkanı ve CEO’su Hakan Samuelsson, konuyla ilgili “Hibrit otomobiller en iyi yanmalı motorlara ihtiyaç duyuyor. Yeni girişimimiz ile bunu sağlayacağız.” dedi. Önümüzdeki günlerde Volvo ve Geely’nin bu alandaki birleşme süreciyle ilgili yeni detaylar gelecek.

Son Güncelleme : 11 Ekim 2019

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo