Elektrikli Volvo XC40 Android Multimedya Sistemine Kavuşuyor

Ototeknikveri     09 Ekim 2019 11:09

Android tabanlı multimedya sistemleri son yıllarda otomobillerde karşımıza çıkıyor ancak bunlar üçüncü taraflarca üretilerek eklenen sistemlerdi. Şimdiyse Volvo ilk kez doğrudan fabrikada Volvo XC40 otomobillerine Android tabanlı multimedya sistemi ekleyerek piyasaya sürecek.

Elektrikli Volvo XC40 Android Multimedya Sistemine Kavuşuyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

16 Ekim’de tanıtılacak sıfır emisyonlu lüks yarı kompakt SUV Android Automotive işletim sistemini kullanacak. Sistem havadan güncellemeleri destekliyor, kişiselleştirme imkanı sunuyor ve Google’ın teknoloji ve hizmetlerini barındırıyor.

 

Firmanın teknolojiden sorumlu yöneticisi Henrik Green yeni sistemle ilgili “Müşterilerimize akıllı telefonlarından alıştıkları deneyimi otomobillerinde de aynen sunacağız. Üstelik bunu yaparken sürüş güvenliğini de riske atmamaları için gerekli önlemler alındı. Havadan güncellemeler sayesinde otomobil diğer dijital ürünleriniz gibi sürekli güncel kalacak ve en yeni özellikleri içerecek.” diye konuştu.

Kullanıcılar Google Asistan sayesinde otomobilin bazı özelliklerine sesli komutlarla erişebilecek. Böylece bir varış noktası belirleyebilecek, istedikleri şarkıları çalabilecek, otomobilin ısısını kontrol edebilecek ve gözlerini yoldan ayırmadan mesaj gönderip alabilecekler.

 

Bu teknolojinin benimsenmesi aynı zamanda Gelişmiş Sürüş Yardım Sistemleri’nin de hazırlanmasına yardımcı oldu. Bu sistemler otomobile yaklaşan virajlar ya da hız limitleri gibi konularda veri aktarıyor.

Bu arada, Volvo’nun OnCall bağlantı hizmeti de araçta bulunacak ve kullanıcıların uzaktan otomobili ısıtmasına ya da soğutmasına, otoparkta otomobilin yerini tespit etmesine, uzaktan kapıları kilitlemesine ve açmasına, ayrıca dijital anahtarlarını paylaşmalarına imkan verecek.

Son Güncelleme : 11 Ekim 2019

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo