VW ID.3 Otomobiller Yolcularıyla İletişim Kurabilecek

Ototeknikveri     10 Ekim 2019 11:27

Volkswagen ID.3’ün seri üretimine hazırlanıyor. Elektrikli ID serisinin ilk modeli çevre dostu sürüş sisteminden öteye geçen farklı yeniliklere de sahip.

VW ID.3 Otomobiller Yolcularıyla İletişim Kurabilecek
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Bu yeniliklerden birisi de “ID. Light” adı verilen ve yolcularla iletişim kurabilen bir iç mekan aydınlatma konsepti.

 

ID. Light kokpit boyunca uzanan LED ışık şeridini kullanarak ve o anki fonksiyonuna göre renk değiştirerek sürücüye yardımcı oluyor.

 

ID. Light, ID.3’ün gelişmiş ses kontrolünü tamamlayacak şekilde sistem yolcuların seslerine cevap verdiğinde bir ışık sinyali gönderiyor ve aktif güvenlik ve navigasyon sistemlerinden gelen bilgilere göre de şekillenebiliyor. Bu sayede sürücü direksiyon başında daha rahat ve güvenli hissediyor.

Sürücüyü sürüş sisteminin aktif olup olmadığı, otomobilin kilitli ya da açık olup olmadığı konusunda bilgilendirmek için de ışık sinyalleri veriliyor. Sistem ayrıca yanıp sönerek şerit değiştirmeyi önerebiliyor ya da sürücü yanlış seritteyse uyarı veriyor.

 

Sistem yeşil ışık yaktığında otomobilin pilinin tamamen dolu olduğu anlaşılıyor. Fren manevrası gibi durumlarda ise uyarı için kırmızı ışık yanıyor.

Volkswagen’den kullanıcı deneyimi tasarımcısı Valentina Wilhelm, yeni sistem için “Bütün inovatifliği ile ID. Light tanıdık renkler kullanarak sezgisel biçimde çalışıyor. Bu ışık kullanımı aracı daha kişiselleştirilmiş kılıyor ve oldukça basit, sezgisel bir iletişim sağlıyor.” diyor.

 

Son Güncelleme : 11 Ekim 2019

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo