Hyundai Tasarımda Sanal Teknolojiyi Kullanmaya Başladı

Ototeknikveri     10 Ekim 2019 11:28

Dünyanın önde gelen otomobil üreticilerinden Hyundai, teknoloji atağına devam ediyor. Tasarım esnasında kullanılan kil ile birlikte sanal gerçeklikten de faydalanılacak. VR teknolojisi sayesinde zamandan ve maliyetlerden tasarruf edilecek.

Hyundai Tasarımda Sanal Teknolojiyi Kullanmaya Başladı
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Hyundai Avrupa Tasarım Merkezi (HDCE), en son teknolojileri kullanarak otomobillerini geliştirmeye devam ediyor. Markanın kendi bünyesinde geliştirdiği sanal tasarım teknolojisi, geleceğin Hyundai modellerinde etkin bir rol oynayacak.  


Geleneksel olarak otomobil tasarım süreçlerinde çamur ve kil modelleme teknikleri kullanılıyor. Bu malzemeler kullanılarak hazırlanan model örnekleri üzerinde farklı tasarım fikirlerini yeterince ifade etmek için çok fazla zaman harcamak gerekiyor. Çünkü hazırlanan tasarım onay alamadığında projenin sıfırdan başlayarak yeniden hazırlanması gerekiyor. Tüm bu gibi olumsuz süreçlerde zaman ve maliyet hesapları büyük bir önem taşıyor.


Hyundai, sanal gerçeklik sayesinde sınırsız değişiklik yapma imkanı bularak tasarım giderlerinden de tasarruf edecek. Bilgisayar ortamında hazırlanan tasarımın onayı alındıktan sonra kil model üzerinde nihai çizgileri oluşturulacak. Bu teknoloji, Hyundai’nin tasarım sürecini hem hızlandıracak hem de müşteri talepleri daha iyi bir şekilde analiz etmesine olanak sağlayacak. Bilgisayar ortamında hazırlanan tasarım, en hızlı şekilde görselleştirilerek renk ve trim varyasyonlarına da izin verilecek. Sanal tasarım, Hyundai’nin yaklaşık on yıldır üzerinde durduğu bir teknoloji ve üretilecek tüm modellerde kullanılacak.

Son Güncelleme : 13 Ekim 2019

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo