BMW Yeni Tasarımlarını “Devam Etmek Zorundayız” Diyerek Savundu

Ototeknikveri     10 Ekim 2019 11:55

BMW tasarım yöneticisi Adrian van Hooydonk tartışma yaratan yeni tasarımlarını savundu.

BMW Yeni Tasarımlarını “Devam Etmek Zorundayız” Diyerek Savundu
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Büyük ön panjurların kullanımıyla dikkat çeken ve özellikle yeni BMW 7 Serisi ve BMW X7’de kullanılan yeni tasarım yaklaşımı ilk günden bu yana eleştiriliyor. Autocar ile konuşan van Hooydonk firmanın yeni stiliyle ilgili insanların oldukça sert görüşlere sahip olduğunu bildiğini belirtti.

 

Hooydonk açıklamasında “Bir psikolog değilim ancak BMW’nin sadece müşterilere değil hayranlara sahip bir marka olduğunu biliyorum.” dedi. Bunun kötü bir şey olmadığını düşündüğünü söyleyen yönetici, “İnsanlarla duygusal bir seviyede gerçek bir bağlantı kurabilmişiz. Bu hayranların sevdikleri şeydeki değişikliklerle ilgili tartışabileceklerini elbette biliyor ve kabul ediyorum. Öte yandan, bir şirket olarak, biz de devam etmek ve değişmek zorundayız.” diye konuştu.

BMW’nin ünlü böbrek şekilli ön panjurlarının boyutlarının giderek büyümesi geçtiğimiz günlerde Frankfurt Otomobil Fuarı’nda tanıtılan – ve yeni nesil M4’ün habercisi olan - Concept 4 ile de dikkat çekmişti. Radikal tasarım değişiklikleri yapmak van Hooydonk’a göre BMW gibi bir firma için kaçınılmaz bir gereklilik, yönetici aksi halde rakiplerinin gerisinde kalabileceklerini düşünüyor.

 

Van Hooydonk sözlerini şöyle tamamladı: “Hareketsiz kaldığınız anda kolay hedef haline gelirsiniz. Piyasada rekabet çok güçlü ve her zamankinden yoğun. En zor olan şey başarılıyken değişiklikler yapmaktır. Eğer artık başarılı değilseniz insanlar hemen değişiklik yapmanız gerektiğini söyler ancak başarılıysanız size başarı getiren formülde değişiklik yapmak tartışma yaratır.”

 

BMW daha az çizgiye ve abartılmış bileşenlere sahip otomobiller tasarlamak istiyor ve göze çarpan noktaların daha az olmasını ancak bu noktaların genel tasarımda oynadıkları rolün artmasını hedefliyor.

Son Güncelleme : 11 Ekim 2019

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo