Volkswagen Arteon’un Farları Sınavı Geçemedi

Ototeknikveri     13 Ekim 2019 03:02

2019 Volkswagen Arteon IIHS Top Safety Pick ödülünü LED farları nedeniyle alamadı.

Volkswagen Arteon’un Farları Sınavı Geçemedi
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Şık dört kapılı otomobilin son testlerinde IIHS Arteon’un sürücü tarafı ön çarpışma ve yolcu tarafı küçük çarpışma performansını, yan kısım güvenliğini, tavan dayanıklılığını ve koltuk başlığı güvenliğini iyi buldu.

 

Arteon’un ön çarpışma önleme sistemi de başarılı not aldı ve 19 km/s – 40 km/s arasındaki hızlarda yapılan testlerde çarpışmaları önleyebildi. Arteon aynı zamanda ön çarpışma uyarı sistemiyle geliyor ve Ulusal Otoyol Trafik Güvenliği Yönetimi’nin kriterlerine uyuyor. Öte yandan farlar otomobilin Top Safety Pick ya da Top Safety Pick+ ödülünü almasına engel oldu.

 

Arteon’da giriş seviyesinde gelen LED projektör farlar zayıf not aldı ve önemli anlarda iyi görüş sağlayamadığı belirtildi. Dönemeçlere adapte olabilen LED projektörler uzun far asistanıyla birlikte ve asistan olmadan başarısız bulundu. Farların aşırı parlak ışıkla yoldaki diğer kullanıcıların gözlerini kamaştırarak güvenliği tehlikeye attığı belirtildi.

 

VW Arteon kabul edilebilir bir far performansı sunsaydı 2019 Top Safety Pick ödülünü alabilecekti. İyi bir performans durumunda Top Safety Pick+ ödülü de verilebilirdi.

 

Öte yandan, otomobilin çocuk koltuğu donanımı da kabul edilebilir bulundu.

Son Güncelleme : 13 Ekim 2019

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo