2020 VW Atlas Cross Sport, SUV Coupe Segmentine Katıldı

Ototeknikveri     13 Ekim 2019 05:49

VW, yeni 2020 Atlas Cross Sport'u orta boy SUV modelin daha kısa, daha alçak ve kısmen daha şık bir versiyonu olarak tanıttı.

2020 VW Atlas Cross Sport, SUV Coupe Segmentine Katıldı
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Boyut bakımından, Cross Sport mevcut Atlas'tan 7.1 cm daha kısa ve 5,8 cm daha alçak. Bununla birlikte, aks mesafesi aynı ve içeride oldukça geniş bir mekan kullanıcıları bekliyor. Bagaj kapasitesi koltuklar normal konumdayken 1141 litre, katlandığında ise 2203 litre.

 

Volkswagen Grubu Amerika CEO'su Scott Keogh, “Atlas yedi kişilik orta ölçekli SUV'un başarısını artırarak, daha fazla stil ve neredeyse aynı büyüklükte iç mekan sunan beş kişilik bir model için bir fırsat görüyoruz. Bu büyüyen segmente, olağanüstü Volkswagen teknolojisi, sürüş yardım sistemleri, stil ve değer sunan Atlas Cross Sport ile girmeyi dört gözle bekliyoruz.” dedi.

 

Estetik olarak, Cross Sport eğimli arka sütunu sayesinde Atlas'tan daha zarif bir profile sahip. Arka kısımda ayrıca otomobilin yolda daha dikkat çekici görünmesini sağlayan yeni arka lambalar ve oyuntulu tampon bulunuyor. Alt gövde, arka tampon ve pencerelerdeki krom detaylar da buna katkı sağlıyor.

 

Bu arada R-Line donanım seviyeleri daha da oyuntulu tamponlar, krom ve piyano siyahı detaylar ve 21 inç alaşım jantlarla gelecek. Genel olarak, Atlas Cross Sport kesinlikle üzerine geldiği modelden daha şık görünümlü bir ürün.

 

İç mekanda yeni bir direksiyon simidi, kapı iç kısımlarında ve koltuklarda kontrast dikişler ve mobil cihazlar için kablosuz şarj gibi yeni teknoloji özellikleri var. Fazladan biraz harcama yapmayı düşünen alıcılar ayrıca ısıtmalı arka koltuklar ve direksiyon simidi, havalandırmalı ön koltuklar, arka güneşlikler ve 12 hoparlörlü Fender Premium Audio ses sistemini tercih edebilir.

 

Toplamda sekiz donanım seviyesi sağlanacak: S, SE, SE/Tech, SE/Tech R-Line, SEL, SEL R-Line, SEL Premium ve SEL Premium R-Line.

 

Mobil uygulama aracılığıyla kullanılan Volkswagen Car-Net bağlantılı özellikler de araçla birlikte sunuluyor (satın alma tarihinden itibaren beş yıl boyunca ücretsiz olarak). Kullanıcılar aracın motorunu uzaktan çalıştırabiliyor ve durdurabiliyor, kapıları uzaktan kilitleyebiliyor ve açabiliyor, uzaktan korna çalabiliyor, ışıkları yakabiliyor, aracı son park ettikleri yeri bulabiliyor ve araç durumunu kontrol edebiliyor (yakıt seviyesi, kilometre, kapı ve pencere durumu). Dahası, Car-Net Hotspot, 4G LTE etkin hızları kullanarak yolcuların aynı anda dört cihaza kadar internete bağlanmalarını sağlıyor.

 

Sürücü destek sistemleri arasında iki yeni özellik bulunuyor: Traffic Sıkışıklığı Asistanı (TJA) ve Dinamik Yol İşaretleri Ekranı. İlki, Adaptif Seyir Kontrolü ve Şeritte Kalma Sistemi ile birlikte çalışıyor, öndeki araçla mesafeyi korumak için ön kamera ve ön radar sensörünü kullanıyor. İkincisi ise, hız sınırlarını, geçişe yasak bölgeleri, okul bölgelerini ve benzerlerini gösteriyor.

 

Son olarak, motor seçeneklerine de bakalım. 276 hp V6 motor ve 235 hp dört silindirli turboşarjlı TSI benzinli motor seçenekler arasında. Her ikisi de sekiz vitesli bir otomatik şanzımanla çalışıyor ve 4Motion dört tekerlekten çekiş sistemiyle alınabiliyor. Ayrıca, V6 versiyonu V6 Çekme Paketi ile donatıldığında 2268 kg çekme kapasitesine sahip oluyor.

 

2020 VW Atlas Cross Sport için fiyatlandırma, modelin lansman tarihine yakın açıklanacak. Yeni modelin 2020'nin bahar aylarında çıkması bekleniyor.

Son Güncelleme : 13 Ekim 2019

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo