Yepyeni 2020 Isuzu D-Max Karşınızda

Ototeknikveri     13 Ekim 2019 06:48

Sekiz yıl sonra ilk kez, Isuzu D-Max kamyoneti tamamen yeniledi ve modeli üretileceği ülke olan Tayland'da tanıttı.

Yepyeni 2020 Isuzu D-Max Karşınızda
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

19 Ekim'de Tayland'da satışa çıkacak yepyeni 2020 Isuzu D-Max, tüm cephelerde önemli değişiklikler getiriyor. Stil açısından, daha büyük ızgara, U biçimli imzalı şık iki LED far ve şık bir ön tampon sayesinde, yeni model özellikle çift kabinli 4 × 4 versiyonunda, öncekinden daha agresif görünüyor.
 
2020 D-Max ayrıca daha şık bir profile ve LED arka lambalara sahip. Arkadaki basamaklı tampon daha güçlü bir görünüme katkıda bulunuyor.
 
İçeride, üçüncü nesil D-Max, piyano tuşlarına sahip V-şekilli bir orta konsol, Apple CarPlay ve Android Auto destekli 9 inç bir multimedya ekranı, öncekine kıyasla daha modern ve teknolojik 4.2 inç dijital bir gösterge panosu ve çok fonksiyonlu direksiyon ile geliyor. Ayrıca, kazalarda yaralanmaları önleyecek şekilde tasarlanmış yeni ön koltuklarla daha konforlu arka koltuklar dikkat çekiyor.
 
Isuzu ayrıca, üst seviye modellerdeki iç mekanlarda kabartmalı ve dokulu yüzeylerle daha sportif ve lüks bir görünüm sağlandığını belirtiyor. Bu arada, iş odaklı versiyonlar için müşteriler daha basit ve dayanıklı bir gösterge paneli ve kapı iç kısmı tasarımını tercih edebiliyorlar.
Peki kaputun altında ne var? Isuzu, daha hafif ancak yüzde 20 daha sert bir araç gövdesi elde etmek için 980 MPa yüksek dayanımlı çelik plakalardan geniş bir şekilde faydalandı. Tavan da güçlendirildi ve potansiyel müşteriler artık her kabin tipinin genişletilmiş bir yükleme platformuna sahip olduğunu öğrenmekten memnuniyet duyacak.
 
Korozyon önleyici özelliğin de büyük ölçüde iyileştirildiği söyleniyor, ki 2020 D-Max'in artık 800 mm'lik bir sudan geçiş derinliğine sahip olduğu göz önüne alındığında iyi bir şey. Bahsedilmesi gereken bir diğer önemli husus da, EE elektrikli mimarisinin D-Max'in zamana ayak uydurmasını sağladığı ve güvenlik ve bağlantılı teknolojilerde ilerleme getirdiği.
 
 
Piyasaya bağlı olarak, 2020 Isuzu D-Max, iki farklı çift turbo ve dört silindirli dizel motorla gelecek. 1.9 litrelik giriş seviyesi motor (RZ4E) 150 PS (148 HP) güç çıkışı ve 350 Nm tork üretiyor. İkinci seçenek, 190 PS (187 HP) güç çıkışı ve 450 Nm tork sağlayan 3.0 litrelik bir motor (4JJ3). Daha büyük olan motor, önceki sürümden 13 HP ve 20 Nm daha fazla güç çıkışı ve tork sunuyor.
 
Her iki motor da standart altı vitesli manuel şanzımanla birlikte geliyor, ancak 1.9 litrelik seçenek ayrıca yakıt ekonomisi ve tepki açısından kazanım için geniş açılı amortisörle entegre edilmiş bir tork konvertörü ve kilitlemeli debriyaj ile gelen otomatik şanzıman sunuyor.
Önceki D-Max'a kıyasla bir diğer önemli yeni gelişme, ağırlığı azaltmak için şimdi tek bir alüminyum tahrik mili içeren 4 x 4 versiyonla ilgili. Daha da önemlisi, 4x4 D-Max modelleri ayrıca arazi sürüşü kabiliyetini artıran ve 2 tekerlekli ve 4 tekerlekli sürüş arasında daha hızlı geçiş yapan bir elektromanyetik arka diferansiyel kilidi kazanıyor.
 
Isuzu mühendisleri ayrıca daha iyi sürüş stabilitesine ve performansa katkıda bulunacak şekilde süspansiyon, fren ve direksiyonda da değişiklikler yaptı. Tayland'daki lansmanının ardından yeni Isuzu D-Max, 2020'den itibaren Asya, Avustralya, Güney Afrika ve Avrupa gibi diğer pazarlara da ulaşacak. Ülkeye bağlı olarak, Normal Kabin, Uzay Kabin ve Çift Kabin versiyonları sunulacak.
 

Son Güncelleme : 13 Ekim 2019

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo