Renault Yeni Elektrikli Modeliyle VW ID.3 ve Tesla Model 3’e Rakip Olabilir

Ototeknikveri     13 Ekim 2019 07:18

Renault yeni nesil Zoe için güçlü bir talep bekliyor ancak firmanın sıfır emisyonlu otomobillere olan bağlılığı ve bu alandaki çabaları yakında çok daha öteye geçecek.

Renault Yeni Elektrikli Modeliyle VW ID.3 ve Tesla Model 3’e Rakip Olabilir
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Firmanın elektrikli otomobiller yöneticisi Emmanuel Bouvier ile konuşan Bloomberg’e göre, Fransız otomobil üreticisi yeni Volkswagen ID.3 ve Tesla Model 3 ile rekabet edecek büyük bir elektrikli model planlıyor.

 

Bouvier yeni model için “Ürün yelpazemizi elektrikli otomobillerdeki tüm segmentleri kapsayacak şekilde geliştiriyoruz. Bunlar yeni modeller olabileceği gibi mevcut modellerin versiyonları da olabilir. Tesla ile rekabet edeceğimizi söylemek için çok erken ancak açıkça piyasada daha büyük bir yer edinmeyi planlıyoruz.” dedi.

 

Yeni Zoe ve K-ZE tabanlı bütçe dostu elektrikli modelin yanı sıra, büyük elektrikli modelini de çıkartacak Renault bu alanda Nissan’ın uzmanlığından da faydalanabilir. Nissan Leaf modeliyle piyasada önemli bir paya sahip.

 

İttifakın geleceğinde elektrikli modeller arasında paylaşılan daha fazla parça olabilir. Planlara göre, ittifaka dahil üç firma Renault, Nissan ve Mitsubishi 2022’de 12 farklı elektrikli modele sahip olacak.

 

Renault için elektrikli otomobiller anlamında bu ortaklıktaki en iddialı marka diyebiliriz. Fransız üretici 2022 yılında sekiz elektrikli model sunmayı planlıyor. Böylece Renault özellikle Avrupa’da elektrikli ve hibrit otomobiller alanında lider markalardan birisi olabilir.

Son Güncelleme : 13 Ekim 2019

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo