Yeni Porsche Taycan 4S Yüksek Güç, Uzun Menzil ve Yüksek Fiyat Etiketiyle Çıktı

Ototeknikveri     14 Ekim 2019 11:22

Porsche elektrikli spor sedan serisini Turbo ve Turbo S modellerinin altında konumlanacak yeni Taycan 4S ile genişletiyor.

Yeni Porsche Taycan 4S Yüksek Güç, Uzun Menzil ve Yüksek Fiyat Etiketiyle Çıktı
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Yeni Taycan 4S “overboost” modunda 522 hp (530 PS) güç çıkışı sunacak. “Performance Battery Plus” paketiyle birlikteyse yine overboost modunda güç çıkışı 563 hp (571 PS) değerine kadar yükselebilecek. Bu da otomobili 671 hp gücündeki Turbo kardeşinden 100 hp, 750 hp Turbo S modelinden ise 187 hp daha düşük güçlü yapıyor.

 

Yeni Taycan 4S standart olarak 405 km sürüş mesafesi sunan 79.2 kWh pil paketiyle geliyor. Eğer bahsi geçen Performance Battery Plus paketi seçilirse 93.4 kWh pil paketi beraberinde geliyor ve sürüş mesafesi 462 km oluyor.

Maksimum şarj kapasitesi standart pille 225 kW, Performance Battery Plus paketiyle 270 kW. Her iki model de 4.0 saniyede sıfırdan 100 km/s hıza ulaşabiliyor, azami hız ise 250 km/s.

Yeni Porsche Taycan 4S daha güçlü kardeşleriyle aynı sisteme sahip. Bu da her aksta bir tane olacak şekilde iki elektrikli motora sahip olduğu, dört çekişli sürüş sistemi ve iki vitesli şanzımanla sunulduğu anlamına geliyor.

Dışarıdan Taycan 4S kardeş modeller Turbo ve Turbo S’den aerodinamik olarak optimize edilmiş 19 inç alaşım jantlar, kırmızı fren kaliperleri, ayrıca ön kısım, yan etekler ve arkada siyah detaylarla ayrılıyor.

Kabin büyük ölçüde aynı kalırken, bağımsız ve kavisli dijital kontrol paneli ekranı, 10.9 inç ana multşmedya ekranı ve yolcu için opsiyonel ekran yenilikler arasında yer alıyor. Kısmi deri döşeme ve sekiz farklı elektrikli ayar içeren konforlu ön koltuklar standart olarak geliyor.

Yeni Porsche Taycan 4S Almanya’da 105.607 euro’dan başlayan fiyatlarla satılıyor. Sipariş defterleri şimdiden açıldı, teslimatlar ise Avrupa’da Ocak ayında, ABD’de bahar aylarında başlayacak.

Son Güncelleme : 17 Ekim 2019

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo