İsveç’in Uniti One Elektrikli Otomobili 2020’de Çıkıyor

Ototeknikveri     14 Ekim 2019 11:22

İsveç’in küçük Uniti One elektrikli otomobili üretim modeliyle tanıtıldı. Otomobilin ilk teslimatları 2020’de başlayacak.

İsveç’in Uniti One Elektrikli Otomobili 2020’de Çıkıyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Geçen yıl kitlesel fonlama yöntemiyle destek toplanan ve dikkat çekici bir konsepti tanıtılan model, 19.043 dolar satış fiyatıyla çıkacak. Modelin iki versiyonu olacak. Giriş seviyesi versiyon 12 kWh kapasiteli küçük bir pille sunulacak ve 150 km sürüş mesafesi sağlayacak. Daha büyük 24 kWh pil ise 300 km elektrikli sürüş mesafesi sunacak. Bu boyuttaki bir pil paketi için bu etkileyici bir rakam ve otomobilin sadece 600 kg ağırlığında olmasının da bu verimlilikte payı büyük.

 

Uniti One 50 kW şarjı destekliyor ve bu sayede 10 dakikalık şarjla 100 km sürüş mesafesi sağlanabiliyor. 24 kWh versiyonda %20 şarjdan %80’e çıkmak 50 kW şarj cihazıyla 17 dakika alıyor. Otomobil 9.9 saniyede sıfırdan 100 km/s hıza çıkabiliyor, azami hızıysa 120 km/s. Otomobilin temel amacının performans değil, uygun fiyatlı bir çevre dostu alternatif sunmak olduğunun göz önüne alınması gerekiyor. Bu anlamda bu değerler şehir içi sürüş senaryoları için oldukça iyi.

Dış tasarım büyük oranda konseptle aynı. Kabin ise konseptin ardından oldukça değişmiş. Üç koltuklu oturma düzeni devam ediyor ancak konseptteki uçaklardaki düğmeler gibi görünen tuhaf kontroller yerini geleneksel biçimli bir direksiyon simidine bırakmış. Sürücünün tam önünde bir dijital kontrol paneli bulunuyor, bunun sağında dokunmatik multimedya ekranı, solundaysa navigasyon ekranı var.

Uniti One MobilEye’ın opsiyonel çarpışma kaçınma sistemiyle sunulacak. Bunun yanı sıra altı hoparlörlü ve amplifikatörlü lüks ses sistemi ve ambiyans aydınlatması da otomobildeki özellikler arasında.

Son Güncelleme : 17 Ekim 2019

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo