Elektrikli Renault Twingo Geliyor

Ototeknikveri     15 Ekim 2019 06:26

Renault’nun en küçük otomobili Twingo pilli elektrikli sürüşe geçmeye hazır.

Elektrikli Renault Twingo Geliyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Elektrikli Twingo artık Volkswagen e-Up! Ve diğer sıfır emisyonlu A segmenti hatchback modellerle rekabet edebilir. Renault henüz resmi tanıtım çalışmalarına başlamış olmasa da, yeni modelin gelecek yıl kadar yakın bir zamanda piyasaya çıkması bekleniyor.

 

Renault ürün planlama şefi Ali Kassai en başından beri elektrikli bir Twingo modeli düşündüklerini ancak bu fikir çıktığı dönemde yeterince elektrikli otomobil şarj istasyonu olmadığı için vazgeçtiklerini belirtti. Bunun ardından elektrikli döneme geçiş için Zoe modeline öncelik verilmiş. Yollarda elektrikli otomobil için gerekli altyapı geliştikçe Renault’nun bu konudaki çalışmalarını da artırdığı anlaşılıyor.

Üçüncü nesil Twingo’yu elektriklendirmek kolay olabilirdi çünkü otomobil Smart’ın ForTwo ve ForFour modelleriyle aynı platformu paylaşıyor. Her iki model de yanmalı motorlu versiyonlarının yanı sıra elektrikli olarak da sunuluyor. Renault potansiyel bir elektrikli modeli 2013’te Twingo ile aynı mimariye sahip Twin’Z konseptiyle de tanıtmıştı. Bu konseptte arkaya monte 50 kW (68 PS / 67 hp) elektrikli motor ve zeminin altında lityum iyon pil paketi bulunuyordu.

Küçük hatchback Renault’nun planladığı tek elektrikli model değil. Firma Volkswagen ID.3 ya da Tesla Model 3 ile rekabet edebilecek büyük bir elektrikli otomobil üzerinde de çalışıyor. Renault 2022 itibariyle sekiz farklı sıfır emisyonlu otomobile sahip olmayı hedefliyor. Böylece firma piyasada bu alanda önemli bir lider olacak.

Son Güncelleme : 17 Ekim 2019

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo