Mazda’nın İlk Elektrikli Otomobilinden Görüntü

Ototeknikveri     15 Ekim 2019 07:51

Mazda sessizce ilk elektrikli modeli üzerinde çalışıyordu. Yeni model 23 Ekim’de Tokyo Otomobil Fuarı’nda tanıtılacak. Firma bunun hemen öncesinde modelden bir teaser yayınladı.

Mazda’nın İlk Elektrikli Otomobilinden Görüntü
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Mazda’nın yeni çıkacak elektrikli otomobili hakkında henüz pek az bilgiye sahibiz hatta modelin adı bile bilinmiyor. Yayınlanan teaser ufak ipuçları içeriyor ve izleyicileri fuara hazırlıyor. Yeni pilli elektrikli otomobilin yolcuları “açıklığın içinde sarmalanmış hissettireceği” belirtiliyor. Bunun tam olarak ne anlama geldiğini fuarda göreceğiz.

 

Otomobil üreticisi iç mekanın otomobilde geçirilecek zamanın konforlu bir deneyim olması için tasarlandığını ve kullanıcıların kendileri olmalarına imkan vereceğini söylüyor. Otomobillerin kullanıcıların karakterini değiştirme yeteneği olduğunu bilmiyorduk ancak Mazda’nın böyle bir şey yapmayacağını bilmek güzel.

 

Mazda otomobilin kabinini ise “orta konsol çevresindeki boş alanlarla açıklık ve ferahlık hissi verecek” şeklinde tanımlıyor. Bu tasarımın sürücü ve ön yolcu koltukları arasında bağlantı yaratacağı belirtiliyor.

 

Videoda orta konsolun bir görüntüsü ve bunun üzerinde iki döner düğme ile şık bir vites kolu görülüyor. Ayrıca görüntüde tablet benzeri büyük bir ekran yer alıyor. Mazda iç mekan materyallerinin çevre dostu ve konforlu olduğunu, elektrikli otomobilin en modern tasarım dili ve en yeni teknolojilerle geleceğini söylüyor.

 

Elektrikli modelde özgün bir tasarım ve özel bir platform kullanıldı. Otomobilin hatchback ya da crossover gövde tiplerinden hangisinde olduğu henüz bilinmiyor ancak crossover olması ihtimali daha fazla. Bu yarı kompakt bir model olacak.

 

Otomobilde 105 kW (141 hp / 143 PS) güç çıkışı ve 265 Nm tork sunan elektrikli motor ile 35.5 kWh lityum iyon pil kullanılabilir. Bunlar çok etkileyici rakamlar olmasa da şu an Nissan Leaf ve Hyundai Ioniq Electric benzer değerleri sunuyor.

Son Güncelleme : 17 Ekim 2019

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo