Volvo Yeni XC40 Recharge Elektrikli Modelini Tanıttı

Ototeknikveri     17 Ekim 2019 05:52

Volvo ilk tam elektrikli modeli XC40 Recharge’ı tanıttı. Otomobil toplam 402 hp (408 PS) güç çıkışı ve 400 km menzile sahip.

Volvo Yeni XC40 Recharge Elektrikli Modelini Tanıttı
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Volvo bundan böyle elektrikli ya da plug-in hibrit tüm şarj edilebilir modellerinin ismine “Recharge” ifadesini ekleyecek. Firma önümüzdeki beş yıl içinde beş yeni elektrikli model çıkartacak ve yeni XC40 Recharge bunlardan ilki oldu. İsveçli otomobil üreticisi elektrikli otomobillerin 2025 yılı itibariyle global satışlarının %50’sini oluşturmasını, kalan %50’nin ise hibrit otomobiller olmasını hedefliyor.

 

Yeni Volvo XC40 Recharge iki elektrikli motorla çalışıyor, biri ön diğeri arka aksta bulunan motorlar toplam 402 hp (408 PS) güç çıkışı sağlıyor. Aynı sistem Polestar 2’de de bulunacak.

 

Volvo otomobilin 400 km sürüş mesafesi sunacağını belirtti. Ayrıca 150 kW hızlı şarj sayesinde pil 40 dakikada %80 dolacak. Araçta 78 kWh lityum iyon pil paketi bulunuyor.

 

Elektrikli Volvo XC40 Recharge’ın ilgi çekecek noktalarından birisi de Google Android işletim sistemi kullanan yeni multimedya sistemi. Yeni sistem Volvo’nun OnCall dijital bağlantılı hizmetleriyle de tamamen entegre.

 

Standart yanmalı motorlu XC40 ile karşılaştırıldığında XC40 Recharge’ın pil paketi nedeniyle yerden yüksekliği daha düşük. Elektrikli sistem nedeniyle bagaj kapasitesi de biraz düşmüş ancak araçta yanmalı motor bulunmadığı için normalde motorun yer aldığı ön kısımda ekstra bir bagaja daha yer verilmiş.

 

Volvo XC40 Recharge’ın fiyatının Polestar 2’ye yakın olması bekleniyor. Bu model Almanya’da 58.800 euro’dan başlayan fiyatlarla satılıyor. Tam elektrikli Volvo’nun Avrupa piyasalarında satışına gelecek yıl başlanması bekleniyor. Araç sahipleri ilk yıl otomobili şarj etmek için kullandıkları elektriğin masrafını geri alabilecek.

Son Güncelleme : 18 Ekim 2019

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo