2020 BMW 2 Serisi Gran Coupe Geliyor

Ototeknikveri     17 Ekim 2019 08:52

Sedanlar, crossover ve SUV'ların gölgesinde kalmış olabilir ancak BMW yine de zaman ayırmaya değer olduklarını düşünüyor. Aslında, firma sedan otomobillere o kadar inanıyor ki, dört kapılı 1 Serisi'nden sonra, şimdi sportif 2 Serisi Gran Coupe'yi sunuyor.

2020 BMW 2 Serisi Gran Coupe Geliyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

BMW 1 Serisi sedanın aksine yeni model Amerika ve Kanada’da da 228i xDrive ve M235i xDrive formlarında satılacak.

 

2 Serisi Gran Coupe (GC) hakkında bilmeniz gereken ilk iki şey, Mercedes-Benz CLA'ya doğrudan bir rakip olduğu ve arkadan çekişli 2 Serisi Coupe ve Cabrio ile ilgili olmadığı.

 

Görünüm

BMW tasarımcıları, daha büyük, daha premium ve daha çekici olan 8 Serisi Gran Coupe'dan ilham almak (ve uygulamak) için ellerinden geleni yapsalar da, köklerini önden çekişli bir hatchback otomobilden alan bir araba ile yapabileceğiniz zaten çok şey var. Geçmişte de bunun örnekleri çok defa görüldü. Sonuç alışılmıştan daha yüksek bir gövde ve pek çok açıdan bakıldığında tuhaf ve otomobilin duruşunu değiştiren orantılar olmuş.

 

Gran Coupe'in uzatılmış profili, 2670 mm aks mesafesi ile 4526 mm uzunluğunda, 1800 mm genişliğinde ve 1420 mm yüksekliğinde. Ayrıca 40/20/40 katlanabilen arka koltuklar sayesinde daha da genişletilebilen 430 litre bagaj kapasitesi sunuluyor.

 

İç mekan tanıdık

İç mekan ve özellikle konsol yeni 1 Serisi hatchback ile oldukça benzer. Dikkat çeken bazı önemli noktalar arasında dijital bir gösterge ekranı, hafifçe sürücüye doğru dönük 10,25 inç dokunmatik ekran ve sürücüye gözlerini yoldan ayırmadan bilgi sağlayan 9.2 inç baş üstü ekran seçeneği bulunuyor.

 

Daha büyük olan 3 Serisi Sedan'da olduğu gibi, Gran Coupe, sürücünün çeşitli araç işlevlerine erişmesini ve sadece konuşarak bilgi edinmesini sağlayan BMW Akıllı Kişisel Asistan ile birlikte sunulacak. Örneğin, navigasyon sistemini çalıştırmak için “Hey BMW, beni eve götür” veya ısıtmayı açmak için “Hey BMW, üşüdüm” demek yeterli olacak.

 

Giriş seviyesi 228i versiyonu bile spor deri direksiyon, park mesafesi kontrolü, arka görüş kamerası, LED farlar ve sis farlarından elektrikli ön koltuklara, Dinamik Seyir Kontrolü ve Apple CarPlay uyumluluğuna kadar birçok standart özellik alıyor.

 

Şehir Çarpışma Önleme Fonksiyonu ile Önden Çarpışma Uyarısı, Aktif Kör Nokta Tespiti ve 70 ila 240km / s arasında aktif şerit dönüşüne sahip Şeritten Ayrılma Uyarısı sistemi de dahil olmak üzere çok sayıda güvenlik özelliği standart olacak.

 

Resimdeki M235i’de görülen enfes alcantara spor koltuklara gelirsek, bunlar Avrupa piyasası için. Kuzey Amerika modelleri ise Sensatec suni deri ya da opsiyonel Dakota deri döşeme alacak.

 

Avrupa'da sunulacak motor seçenekleri

Avrupa'da zaman içinde çok sayıda güç aktarım organı seçeneği ve farklı versiyonlar sunulacak ancak ilk etapta seçenekler M235i xDrive'ın yanı sıra 140 hp güç çıkışına sahip 1.5 litre 3 silindirli turbo benzinli 218i ve 190 hp 2.0 litre dört silindirli turbo dizel 220d modellerinden oluşacak.

 

Kaça mal olacak?

Henüz resmi fiyat açıklanmasa da ABD için 30.000 - 40.000 dolar arasında bir başlangıç fiyatı tahmini yapılıyor.

 

Yeni model Kasım 2019'da AutoMobility LA'da tanıtılacak ve Ocak 2020'de satışlar başlayacak.

Son Güncelleme : 18 Ekim 2019

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo