2020 Skoda Octavia’dan Yeni Teaser

Ototeknikveri     17 Ekim 2019 09:06

Skoda yeni nesil Octavia’dan bir kaç tasarım çizimi yayınladı.

2020 Skoda Octavia’dan Yeni Teaser
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Tüm resmi çizimlerde olduğu gibi bunlarda da göze oldukça hoş görünen ve dikkat çekici bir tasarım görülüyor. Gövdenin bütün uzunluğu boyunca akan keskin çizgiler, özgün ön ve arka kısım tasarımı, büyük tekerlekler ve eğimli tavan çizgisi önemli özellikler arasında. Çizimlerde otomobilin Volkswagen Arteon ile benzerliği de dikkatlerden kaçmıyor.

 

Skoda’nın popüler kompakt otomobilini daha önce de testlerde görmüştük ve çizimlerin aksine otomobil Arteon ile benzer görünmüyordu. Yeni stil evrimsel olarak nitelenebilir ve bu modeli Superb ile yakınlaştırırken tartışmalı ayrık farlarını da terk ediyor.

 

Çek otomobil üreticisi artık düzgün bir kompakt hatchback modele yani Scala’ya sahip. Dolayısıyla Octavia biraz daha farklılaştırılıp daha lüks hale getirilebilir. Otomobil Golf Mk8, Seat Leon ve Audi 3 ile aynı MQB platformunu kullanacak. Motor seçeneklerinin de büyük kısmı bu modellerle paylaşılacak. Geleneksel benzinli ve dizel motorların yanı sıra yarı hibrit ve plug-in hibrit versiyonlar da olacak.

Daha önce de olduğu gibi 2020 Octavia sedan (liftback) ve station gövde stillerinde sunulacak. Scout ve sportif RS modelleri seriye daha sonra katılacak.

 

Skoda yeni nesil Octavia’yı yıl sonuna doğru tanıtacak. Firmanın tanıtım tarihini 11 Kasım olarak belirlediğine dair duyumlar var. Dolayısıyla önümüzdeki haftalarda yeni teaserlar gelmeye devam edebilir.

Son Güncelleme : 18 Ekim 2019

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo