Mazda’nın Elektriklisi Bir Coupe Crossover Gibi Görünüyor

Ototeknikveri     18 Ekim 2019 11:23

Mazda gelecek hafta Tokyo Motor Show’da tanıtacağı yeni elektrikli modelinden bir video daha yayınladı.

Mazda’nın Elektriklisi Bir Coupe Crossover Gibi Görünüyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Önceki video iç mekanı gösterirken bu kez otomobilin dış cephesinden bazı kısımlarla karşı karşıyayız. Mazda’nın tasarımcılarının son yıllarda kaleme aldığı ürünlerin çoğu gibi, bu da başları döndürüp kendisine baktıracak cinsten.

 

Video pek detay vermiyor ancak elektrikli otomobilin stiliyle ilgili önemli bir şeyi gösteriyor: bu da eğimli tavan çizgisi ya da firmanın tarifiyle “coupe benzeri bir kabin”. Yani elimizde Mazda’nın ilk elektrikli modelinin gövde stiline dair önemli bir işaret var.

 

Bunun yarı kompakt bir otomobil olduğunu zaten biliyorduk, dolayısıyla Mazda dört kapılı bir coupe yapmış olsa pratik açıdan iyi olmazdı. Bir tür coupe – SUV ise daha mantıklı bir seçim.

 

Elektrikli modelin daha önce CX-30 crossover kaportası içinde test edildiğini de hesaba katarsak, coupe – SUV teorisi güçleniyor. Otomobil üreticisi otomobilin başarılı Kodo – Soul of Motion tasarım diline sahip olduğunu, aynı zamanda fütüristik değerler ve değişen yaşam stilleriyle temas kurduğunu söylüyor.

 

Mazda bu yeni yaklaşımın orijinal bir tasarımla sonuçlandığını belirtiyor. Ayrıca açıklamalardan elektrikli otomobilin özgün bir kapı konseptiyle sunulacağını ve ön kısmın “dostça bir ifadeye sahip” olduğunu öğreniyoruz.

 

Modelin özgün tasarımı elektrikli sürüş sistemini destekleyen özel bir platform ile desteklenecek. Elektrikli motor 141 hp (143 PS / 105 kW) güç çıkışı ve 265 Nm tork ile geliyor. Buna 35.5 kWh lityum iyon pil eşlik ediyor.

Son Güncelleme : 21 Ekim 2019

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo