PSA Gelecek Yıl Citroen, Peugeot ve Opel’den Elektrikli Minibüsler Çıkartacak

Ototeknikveri     18 Ekim 2019 11:25

Groupe PSA gelecek yıl dört farklı elektrikli minibüs çıkartacağını açıkladı.

PSA Gelecek Yıl Citroen, Peugeot ve Opel’den Elektrikli Minibüsler Çıkartacak
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Citroën Dispatch’i temel alacak Peugeot Expert, Opel Vivaro ve Vauxhall Vivaro elektrikli minibüsler ticari amaçlı ve yolcu taşıma amaçlı olarak iki tipte sunulacak.

 

Dört model de Fransa’daki Hordain fabrikasında üretilecek ve Trémery fabrikasından gelecek elektrikli güç aktarım sistemini kullanacak. PSA fazla detay vermedi ancak minibüslerin iki farklı pil paketiyle sunulacağını söyledi.

 

Giriş seviyesi modeller 50 kWh pil paketine sahip olacak, bu da 200 km elektrikli sürüş mesafesi sağlayacak. Daha büyük 75 kWh kapasiteli pil paketiyle sürüş mesafesi 299 km olacak.

 

PSA yeni modellerin Avrupa’daki piyasa payını artırmakta önemli bir rol oynayacağına inanıyor. Firma 2019’un ikinci yarısı itibariyle hafif ticari segmentinde %24.7 piyasa payına sahip.

 

PSA’nın hafif ticari araçlardan sorumlu başkan yardımcısı Xavier Peugeot, Groupe PSA olarak ticari işletmeler ve bireysel müşteriler için kompakt minibüslerinin elektrikli versiyonlarını hızla sunacaklarını belritti. Peugeot, bu segmentte Avrupa’da liderliklerini güçlendireceklerini söyledi.

 

Elektrikli minibüsler PSA’nın elektrikli sürüşe geçiş sürecinde önemli bir paya sahip. Firma 2025 itibariyle tüm binek otomobil ve hafif ticari taşıt serisini elektriklendirmeyi hedefliyor.

 

Son Güncelleme : 21 Ekim 2019

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo