Dacia Duster Avrupa Birliği’nin En Çok Satan İkinci Arabası Oldu

Ototeknikveri     20 Ekim 2019 03:26

Duster Avrupa’da Dacia’nın en çok satan modeli. Onu hemen ardından Sandero takip ediyor. Bu iki modelin Avrupa genelinde tüm markalardan araç satışları içinde de ilk beşe girdiğini biliyor muydunuz?

Dacia Duster Avrupa Birliği’nin En Çok Satan İkinci Arabası Oldu
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Duster 2019 yılının Ağustos ayı Avrupa Birliği satışlarında Jato Dynamics’e göre 19.541 adet ile (geçen yıla göre %10.8 artışla) ikinci oldu. Duster’ın önünde sadece VW Golf vardı. Toplam 26.411 adet satılan Golf, geçen yıla göre %23.6 düşüş yaşadı. Bunda müşterilerin yeni çıkacak Golf Mk8’i beklemelerinin etkisi oldu.

 

Üçüncü sırada ise 18.262 adet satışla VW T-Roc yer aldı. Onu Dacia Sandero 17.764 adetle izledi.

 

Bir başka VW modeli Polo ise 16.692 adet satışla beşinci oldu. Öte yandan, Polo geçen yıla göre %21.2 daha az sattı. Bunda modelin – içinde bulunmadığı bir segment olan - crossover ve SUV rüzgarına yenik düşmesinin payı var.

Öte yandan, Dacia’nın satışlardaki başarısı Ağustos ayında Avrupa Birliği’nin en iyi 5 otomobil markası listesine yansımadı. Bu listede Romanyalı marka 51.692 adet satışla dokuzuncu sırada yer aldı. Renault’nun sahip olduğu marka sınırlı sayıda model sunuyor ve bunlardan sadece birisi SUV. Dolayısıyla markanın toplam satış rakamı çok daha çeşitli bir ürün yelpazesi sunan büyük markalara ulaşamayabiliyor.

 

Renault markası ise listede 61.294 adetle dördüncü sıraya yerleşti. Renautl geçen yıla kıyasla %38.9 düşüş yaşadı. Etkileyici biçimde, aslında Dacia ona sahip olan Renault’nun çok da gerisinden gelmiyor ve Renault bu şekilde düşüşe devam ederse uygun fiyatlı ürünleriyle bilinen Dacia her an grubun en çok satan markasına dönüşebilir.

 

Renault’nun ittifak ortağı Nissan da Avrupa Birliği içindeki satışlarında geçen yıla kıyasla %47.1 düşüş yaşayarak 23.775 adette kaldı. Satışını en çok artıran markalar ise Smart (%102) ve Suzuki (%40.5) oldu.

Not: Fotoğrafta Dacia’nın Bükreş’teki yeni merkezinin açılışında tanıtılan tek seferlik özel Dacia Duster görülüyor.

Son Güncelleme : 21 Ekim 2019

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo