Lexus ve Toyota 2021’e Kadar Üç Yeni Elektrikli model Çıkartacak

Ototeknikveri     20 Ekim 2019 11:52

Toyota ve onun lüks markası Lexus 2021’e kadar üç yeni elektrikli model tanıtmayı hedefliyor.

Lexus ve Toyota 2021’e Kadar Üç Yeni Elektrikli model Çıkartacak
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Adını vermek istemeyen kaynakların İngiltere’deki otomotiv medyasına yaptıkları açıklamalara göre, Japon otomobil üreticileri şimdilik hangi modellerin elektrikli güç aktarım organlarıyla geleceğini gizliyor. Kaynaklar, yeni plug-in hibrit modellerin de planlar arasında olduğunu belirtiyor.

 

Bu ayki Tokyo Otomobil Fuarı’nda dikkat çekici Toyota LQ konsepti ve gizemli bir yeni elektrikli Lexus tanıtılacak.

 

Toyota’nın RAV4 plug-in hibrit modelini tanıtmasının ardından NX gibi bazı Lexus modellerinin de gelecekte benzer bir sistemle sunulabileceği iddiaları çıktı.

 

Yeni RX için düzenlenen tanıtımda konuşan Lexus’un SUV ürünlerinin mühendisliğinden sorumlu yöneticilerinden Naoisha Hatta, Lexus markasının çeşitli plug-in hibrit modeller hazırlamak için her türlü gerekli teknoloji ve bilgiye sahip olduğunu, sadece doğru zamanı beklediklerini söyledi.

Yönetici, “Gerekli teknolojiye zaten sahibiz. Doğru zamanı bekliyoruz. Ticari açıdan mantıklı bir noktada olmalı, kârlı olmalı. Piyasanın şu anki haline bakarsanız plug-in hibrit teknolojisi otomobilin satış fiyatına yansıyor. Biz tüm kullanıcılar için uygun bir fiyat vermek istiyoruz.” diye konuştu.

 

Yeni çıkacak elektrikli ve hibrit modeller Toyota’nın filo CO2 emisyonlarını özellikle Avrupa’da standartlara uymak için düşürme gereksinimini de karşılayacak.

Son Güncelleme : 21 Ekim 2019

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo