Volkswagen'den Erteleme Açıklaması

Ototeknikveri     21 Ekim 2019 11:33

Volkswagen, 'Barış Pınarı Harekâtı sebebiyle tepki aldıkları' gerekçesiyle Türkiye'ye yapacağı yatırımı erteledi. Peki firma yeni fabrikası için başka lokasyon bakıyor mu?

Volkswagen'den Erteleme Açıklaması
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Alman otomotiv devi Volkswagen, Türkiye'de kurmayı planladığı fabrika yatırımıyla ilgili nihai kararı ertelediğini duyurdu.

 

Alman Handelsblatt gazetesine konuşan Volkswagen şirketi sözcüsü, Türkiye'nin Suriye'de başlattığı Barış Pınarı Harekâtı sebebiyle uluslararası tepki aldıklarını ve fabrikanın açılışının şirketin itibarına zarar verebileceğini söyledi; "Bölgedeki durumu büyük bir kaygıyla izliyoruz" dedi.

 

Gazeteye göre şirket yetkilileri, görüşmelerin son aşamasına gelindiğini; henüz fabrika kurulumuyla ilgili nihai kararın verilmediğini söylüyor.

 

Ancak Volkswagen'in üretimden sorumlu yöneticisi Andreas Tostmann, yatırımı Türkiye dışında başka bir ülkeye kaydırma gibi bir planın gündemlerinde olmadığını ifade etti.

 

Ekim ayının başında Volkswagen, Manisa merkezli Volkswagen Turkey Otomotiv Sanayi ve Ticaret A.Ş.'yi kurduğunu açıklamış; şirketin sermayesi 943,5 milyon TL olarak belirtimişti.

 

Volkswagen'in yatırım yapmak için değerlendirdiği bir başka alternatif olan Bulgaristan'dan vazgeçerek Türkiye'yi seçmesi, Türkiye'deki yatırım ortamı için olumlu bir gelişme olarak değerlendirilmişti.

 

Barış Pınarı Harekâtı sonrasında Volkswagen'in Bulgaristan ya da Romanya'yı yatırım için yeniden gündeme alabileceği yönünde haberler çıksa da Volkswagen yönetimi bunu yalanladı.

 

Reuters haber ajansının haberine göre Tostmann, "Şu an için izlemedeyiz. Türkiye ile ilgili planları şimdilik durdurduk. Aktif olarak yeni lokasyonlara bakmıyoruz" dedi.

Son Güncelleme : 22 Ekim 2019

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo