Nissan Ariya Elektrikli SUV Konsepti Tokyo’da Olacak

Ototeknikveri     22 Ekim 2019 08:56

Nissan Ariya konseptini Tokyo Otomobil Fuarı’nda tanıtacak ancak konseptin görüntüleri şimdiden internete sızdı bile.

Nissan Ariya Elektrikli SUV Konsepti Tokyo’da Olacak
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Creative Trend ve Web Car tarafından yayınlanan ilk fotoğraflarda büyük bir kapalı ön panjuru, LED farları ve eğimli tavan çizgisi bulunan elektrikli bir crossover görülüyor. Otomobil IMx ve IMQ konseptlerini de biraz andırıyor.

 

Nissan’ın elektrikli bir crossover hazırladığını biliyorduk hattâ bir prototip Ağustos ayında ABD’de bayilere tanıtılmıştı. 2019 Tokyo Otomobil Fuarı için üretime yakın bir konsept hazırlandığı tahmin ediliyordu.

 

Otomobili ABD’deki tanıtımda görenler Imx konseptinden daha kısa bir kaputu olduğunu, kabinin ise çok fütüristik göründüğünü söylemişti. Araçta firmanın yeni nesil yarı otonom sürüş teknolojisi ProPilot 2.0’ın da kullanılması bekleniyor.

Boyut bakımından otomobil X-Trail (Rogue) ile benzer olacak. Akıllı boyutlandırma iç mekanda Murano ile kıyaslanabilecek daha geniş bir algı yaratmış.

Sıfır emisyonlu SUV oldukça hızlı gidecek. Otomobilin 5 saniyeden kısa sürede sıfırdan 100 km/s hıza ulaşması bekleniyor. Pil paketi (henüz kapasitesi bilinmiyor) tahminen tek şarjla 483 km sürüş mesafesi sunacak.

Nissan IMx konsepti

Yeni Ariya’nın 2021’in ikinci yarısında satışta olması bekleniyor.

Son Güncelleme : 22 Ekim 2019

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo