Bu 2020 Skoda Octavia Mı?

Ototeknikveri     22 Ekim 2019 09:29

Skoda'nın yepyeni Octavia modelinin resmi tanıtımı 11 Kasım'da yapılacak ancak bunun öncesinde internette modele ait olduğu iddia edilen bir fotoğraf dolaşmaya başladı.

Bu 2020 Skoda Octavia Mı?
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Çek Cumhuriyeti merkezli Skoda Home forumunda yayınlanan ve AutoblogNL tarafından da kullanılan görüntü, konfigüratörden alınmış 2020 Octavia'nın resmi bir fotoğrafına benziyor. Bu gerçekten yeni Octavia ise rahatlayabiliriz çünkü çok tartışılan ayrık farlar nihayet tarihe karışmış.

 

Tasarım, Skoda tarafından geçen hafta yayınlanan resmi eskizlerle, özellikle de ön yüzde, tutarlı görünüyor. Bununla birlikte, gerçek otomobil eskizlerden biraz daha sade görünüyor. Üçüncü nesil Octavia ile karşılaştırıldığında, devrim yapmasa da önemli bir gelişme var.

 

Tasarım, vurgulanan kemer çizgisi dahil olmak üzere Skoda Superb'den ve üçgen farlar için ilham kaynağı olan Scala hatchback modelinden bazı stil ipuçlarını ödünç alıyor. Tekrar belirtelim, 2020 Octavia'da farlar çok daha iyi görünüyor.

Arka kısımdan elimizde bir fotoğraf olmamasına rağmen, tasarımı eskizlerdekine benzeyecektir. Arka lambaların da güncellenen Superb ve Scala'nın bir karışımı olması bekleniyor.

 

24 Ekim'de resmen tanıtılacak yeni VW Golf Mk8 ile olduğu gibi, dördüncü nesil Octavia da, MQB platformunun güncellenmiş bir versiyonuyla desteklenecek.

Modüler yapı, yarı hibrit ve plug-in hibrit güç aktarma organlarının kullanılmasını da sağlayacaktır. Bunun yanında alışıldık 1.0 litre üç silindirli ve 1.5 litre dört silindirli turboşarjlı benzinli motorlar ve 1.6 litre ve 2.0 litre turbo dizel seçenekleri de olacak. Üst seviye modellerde dört çekişli sürüş sistemi bulunacak.

 

2020 Octavia'nın teknoloji atağı, en yeni multimedya ve sürüş destek sistemleri ile içeride devam edecek. Model, beş kapılı liftback ve station kaporta tipleri, ayrıca performans odaklı RS ve Scout versiyonlarıyla sunulacak.

Son Güncelleme : 23 Ekim 2019

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo