Mazda’nın İlk Ciddi Elektrikli Otomobili MX-30 Tokyo’da Tanıtıldı

Ototeknikveri     23 Ekim 2019 10:34

Mazda'nın ilk seri üretim elektrikli otomobili MX-30 Tokyo Otomobil Fuarı’nda tanıtıldı.

Mazda’nın İlk Ciddi Elektrikli Otomobili MX-30 Tokyo’da Tanıtıldı
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Japon otomobil üreticisi MX-30’un ön kısma monte edilmiş tek elektrikli motor ve 200 km menzil sağlayan, otomobilin zeminine yerleştirilmiş 35.5 kWh kapasiteli pil paketiyle geldiğini açıkladı. Mazda henüz otomobilin güç aktarım sistemiyle ilgili tüm detayları vermedi ancak bahsi geçen elektrikli motorun prototiplerde 142 hp güç çıkışı bulunduğu biliniyor.

 

Yeni modelin temelinde Mazda’nın e-SkyActiv platformu bulunuyor ve otomobil çok sayıda güvenlik özelliğiyle geliyor. Örneğin milimetre dalga radarı ve kamera kullanan Akıllı Fren Desteği (otonom acil fren) bunlardan birisi. Ayrıca Yol Takip Asistanı şerit çizgisi olmayan bozuk yollarda çalışabiliyor. Gelişmiş Kör Nokta Asistanı sürücünün kanat aynalarındaki kör nokta sensörünü fark etmediği sürece trafiğe çıkmasına izin vermiyor.

 

Mazda ayrıca otomobili gerektiğinde motorun torkunu kısa süre için durdurabilen G-Vektör Kontrolü ile donatmış.

 

MX-30’un tasarımı da konuşulmaya değer. Tasarımın en dikkat çeken yanı Mazda RX-8 ile çok benzer arkadan menteşeli arka kapılar. Ayrıca CX-30 gibi benzer boyuta sahip diğer Mazda crossover modellerinden de ilham alınmış.

 

İç mekanda MX-30 üç kollu direksiyon simidi, dokunmatik ekranlı multimedya sistemi ve klima kontrolleri için ikinci dokunmatik ekranla geliyor.

Son Güncelleme : 23 Ekim 2019

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo