2020 Hyundai Kona N İlk Kez Görüntülendi

Ototeknikveri     24 Ekim 2019 05:36

Hyundai yeni Kona N modelini Nurburgring’de test etmeye başladı. İlk görüntüler de bu testlerden geldi.

2020 Hyundai Kona N İlk Kez Görüntülendi
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Fotoğraflardaki prototip geleneksel yanmalı motorlu Kona ile aynı kaportaya sahip ancak i30 N tekerlekleri, daha büyük frenler ve ön tamponun arkasında duran ara soğutucu crossover modelin güçlü motorunu işaret ediyor.

 

Bir Kona N modelinin ihtimali ilk konuşulmaya başlandığında firmanın i30 N modelinden alacağı 2.0 litre dört silindirli motoru kullanmak istediği de öğrenilmişti. Bu motorda 246 hp (250 PS) güç çıkışı bulunuyor ve altı vitesli manuel şanzımanla çalışıyor.

 

VW T-Roc R modelinin gelişi belki Hyundai’yi aynı motorun 271 hp (275 PS) güce sahip daha yüksek bir versiyonunu kullanmaya ikna edebilir ancak bu şimdilik spekülasyondan ibaret. Otomobil dört çekişli 175 hp 1.6 T GDI versiyonun aksine önden çekişli olacak.

 

Hyundai Kona N şasisi, i30 N ile daha fazla ortak parçak kullanacak şekilde yükseltilecek ancak kendine özel süspansiyon ve direksiyon ayarlarına da sahip olacak. Otomobil daha agresif bir görünüşe sahip olacak, önde ve arkada yeni tamponlar, daha derin yan eşikler, arka rüzgarlık ve daha büyük lastikler/tekerlekler ile gelecek.

 

Hyundai Kona N, Koreli otomobil üreticisinin hazırladığı modellerden sadece birisi. Firma ayrıca i20 N performans modeli üzerinde de çalışıyor. Bu otomobil, 2020 yılı başlarında Ford Fiesta ST ve VW Polo GTI modellerine rakip olarak gelecek.

 

Hyundai Kona N modelini i20 N’den kısa süre sonra çıkartacak ve 2020 yılı ortalarında “hızlı yarı kompakt crossover modeller” niş segmentine girmiş olacak.

Son Güncelleme : 24 Ekim 2019

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo