Nissan Ariya Konsepti Marka İçin Yeni Bir Çağın Başlangıcı

Ototeknikveri     24 Ekim 2019 07:25

Dikkat çekici Nissan Ariya fotoğraflarının internete sızmasından hemen sonra Tokyo Otomobil Fuarı’nda resmi olarak tanıtıldı.

Nissan Ariya Konsepti Marka İçin Yeni Bir Çağın Başlangıcı
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Nissan Ariya konseptinin marka için yeni bir çağın başlangıcı olduğunu ve otomobillerin geçirdiği dönüşümle birlikte markanın da felsefesini yeniden belirlediğini belirtti. Gerçekten de ortada bu iddialı açıklamayı hak edecek kadar dikkat çekici bir otomobil var.

 

Nissan Ariya konseptiyle yeni bir tasarım felsefesini tanıtıyor. Otomobil 2017 Tokyo Otomobil Fuarı’nda tanıtılan Imx konseptinden de tasarım ilhamı alıyor ve buna bazı yeni bileşenler ekliyor. Ön kısımda geleneksel ön panjurun yerine Nissan’ın “shield” adını verdiği panel var. Otomobil 21 inç alüminyum jantlarla geliyor ve çok eğimli C sütunları sayesinde arka kısım da geleneksel SUV’lerden farklı görünüyor.

 

Nissan’ın global tasarımdan sorumlu başkan yardımcısı Alfonso Albaisa, yeni konsept için şunları söyledi: “Yeni bir taşıt mimarisi taşıtların toğlumla nasıl etkileştiğini yeniden belirlemek için taze bir fırsat anlamına gelir. Bir elektrikli otomobilin gelişmiş sürüş yetenekleri yeni bir perspektif sunabilir. Otomobilimizin dış cephesi dinamik güzellik ile teknolojik şıklık arasında bir dengeyi simgeliyor. Bu konsept Nissan’ın %100 elektrikli platformuyla nelerin mümkün olduğunu gösteriyor. Şaşırtıcı derecede kısa sarkıtlar, geniş kabin, büyük tekerlekler ve iki renkli boya sportif ve lüksü birleştiren şık bir görünüm sunuyor.”

 

Nissan otomobilin elektrikli güç aktarım sisteminin detaylarını henüz paylaşmadı ancak birisi önde, diğeri arkada iki elektrikli motor bulunduğunu söylemekle yetindi. Araçta Nissan’ın belli şeritlerde eller serbest sürüşe imkan veren ProPILOT 2.0 sürüş yardım sisteminin bulunduğu da biliniyor.

Son Güncelleme : 24 Ekim 2019

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo