2020 VW Golf: Tasarımdan Motorlara ve Teknolojiye Tüm Detaylar

Ototeknikveri     25 Ekim 2019 09:20

Yepyeni Volkswagen Golf resmi olarak tanıtıldı. Alman otomobil üreticisi sonunda Wolfsburg'daki açılış etkinliğinin ardından beklediğimiz tüm özellikleri ve görüntüleri paylaştı.

2020 VW Golf: Tasarımdan Motorlara ve Teknolojiye Tüm Detaylar
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Bundan önceki diğer Golf'lerden farklı olarak, Mk8, her ikisi de 60 km menzil sağlayan yeni bir 13 kWh lityum-iyon bataryaya sahip, iki plug-in hibrit de dahil olmak üzere beş farklı hibrit seçeneği sunuyor.

 

Otomobilin teknik özelliklerine girmeden önce, tasarımı ve boyutlarından bahsedelim. Yeni Golf, 4284 mm uzunluğunda, 1789 mm genişliğinde ve 1456 mm yüksekliğinde. Aks mesafesiyse 2636 mm. Mk7 ile karşılaştırıldığında, yeni model biraz daha uzun aks mesafesine sahip.

 

Kaporta sadece daha şık görünmüyor, aynı zamanda 0.275 hava sürtünme katsayısı ile çok aerodinamik. Genel olarak, Mk8’in bir Golf olduğunu stilinin her yönüyle görür görmez anlayacaksınız. Eğer Volkswagen'in son tasarımlarını takip ediyorsanız otomobilin görünümü sizi çok şaşırtmayacak.

 

Daha şık, daha yetenekli

Öte yandan, iç kısım otomobilin dışından daha heyecan verici, çünkü pek çok yenilik içeriyor. Başlangıç olarak, her şey dijital çağda yaşamakla ilgili. Alıcılar artık Golf'lerinde isteğe bağlı bir baş üstü ekranının yanı sıra, daima internete bağlı kalarak otomobilin standart OCU'sunun (Online Bağlantı Ünitesi) entegre eSIM bağlantıları, We Connect ve We Connect Plus fonksiyonları ve hizmetlerinin keyfini çıkarabiliyorlar.

 

Volkswagen'e göre, yeni Golf, destekli sürüş işlevleri açısından sınıfında yeni ölçütler oluşturacak. Örneğin Seyahat Yardımı (Travel Assist) özelliği, sürücünün aktif olarak yönlendirmesi, hızlanması veya fren yapmasına gerek kalmadan, 210 km / sa hıza kadar otobanlarda destekli sürüşü mümkün kılıyor.

 

2020 Golf aynı zamanda çevresine standart olarak bağlanan ilk VW modeli. Peki bu ne demek? 800 metreye kadar yarıçap içindeki diğer araçlardan bilgi alan ve ayrıca trafik altyapısından sürücüleri uyarmak için sinyal alan Car2X işlevselliği taşıtın çevresiyle etkileşimini sağlıyor. Alınan veriler diğer Car2X donanımlı modellere yönlendirilebiliyor.

 

Ayrıca, Golf'ün yeni IQ Light LED matris farları, kısmen etkileşimli ışık fonksiyonları sayesinde ek güvenlik sağlayacak. Diğer sürücü asistanı özellikleri arasında öngörülen hız algılamalı ACC, Ön Bölge Yardımı, dönüşlerde karşıdan gelen araç algılandığında otomatik fren ve DCC adaptif şasi kontrolü de bulunuyor.

 

Standart özellikler nedir?

Tüm Golf'ler ekstra bir ücret ödemeden aşağıdaki standart özelliklere sahip: LED farlar ve LED arka lambalar, Anahtarsız Çalıştırma, dijital kontrol paneli ve 8,25 inç multimedya ekranı, We Connect ve We Connect Plus, çok fonksiyonlu direksiyon, Climatronic (otomatik klima), Şerit Yardımı ve şerit tutma, Ön Bölge Yardımı, öngörülü yaya koruması ve daha önce bahsedilen Car2X teknolojisi.

 

Life modellerinde 16 inç alaşım jantlar, dış arka plan aydınlatması (yere logo yansıması dahil), akıllı telefonları şarj etmek için bir arayüz, kablosuz cep telefonu entegrasyonu, 10 renkte iç mekan arka plan aydınlatması, önde orta kol dayama yeri, ParkPilot park yardımı ve Şehir Işığı (City Light) özelliği bulunuyor. Bunun yerine Style modelini tercih ettiğinizde şu özellikler ekleniyor; 17 inç alaşım jantlar, ilave krom kaplama, spor koltuklar, ortam aydınlatması için 32 renk seçeneği, viraj ışığına sahip LED farlar, kötü hava ışığı, dinamik dönüş sinyaline sahip LED arka far kümeleri, Seyahat Asistanı (Travel Assist) ve Şerit Yardımı.

 

R-Line versiyonu seçildiğinde, 17 inç Sebring alaşım jantlar, R-Line tamponlar, parlak siyah eşikler, arka difüzör, birinci sınıf spor koltuklar, sürüş modu seçimi, siyah tavan döşemesi, alüminyum vites kolu, direksiyonda perfore deri kaplama gibi özellikler geliyor.

 

GTE hibrit versiyonlarının özellikleri arasında ise, ön panjurda aydınlatılmış şeritler, özel tamponlar, 17 inçlik özel alaşım jantlar, kırmızı fren kaliperleri, GTE tavan rüzgarlığı ve daha geniş yan eşik panelleri bulunuyor. İç mekanda spor koltuklar, titreşimli başlatma düğmesi, paslanmaz çelik pedallar ve ortam ışığı sistemi için 30 renk seçeneği var.

 

İsteğe bağlı 10 inç ekranlı iki multimedya sistemi ve Discover Pro navigasyon sistemi ile birlikte Innovision Kokpit en lüks iç mekan ortamını oluşturuyor. Bu yeterli değilse, lüks bir ses deneyimi için 400 Watt Harman Kardon ses sistemini de ekleyebilirsiniz.

 

Biraz da performansı konuşalım

Yeni Golf'ün benzinli ve dizel motorlarının tümü, turboşarjlı ve direkt enjeksiyonlu. Güç çıkışları 90 PS (88 hp) ile 300 PS (295 hp) arasında değişiyor. Bu arada, önden çekişli modeller için yeni bir 6 vitesli manuel şanzıman geliştirilmiş, bu da CO2 emisyonlarını daha da azaltıyor.

 

Benzinli TSI motorlar, ilk aşamada dört farklı güç çıkışı seçeneğiyle geliyor. Sırasıyla 90 PS (88 HP), 110 PS (108 HP), 130 PS (128 HP) ve 150 PS (148 HP). 90 PS ve 110 PS güç çıkışı 1.0 litre üç silindirli motorla, 130 PS ve 150 PS güç çıkışı seçenekleri 1.5 litre motorla geliyor.

 

110 PS ve üzeri güç çıkışlarında 48V sistem ve çift debriyajlı şanzımanla yarı hibrit (eTSI) sistem de tercih edilebiliyor. Golf GTI, Golf GTI TCR ve Golf R için üç adet 2,0 litre TSI motor, ayrıca doğal gaz (CNG) ve benzin ile çalışmaya uygun 1,5 litrelik bir TGI motor daha sonra çıkacak.

 

Golf Mk8'in 2.0 litrelik TDI dizel motorları sıfırdan geliştirildi ve 115 PS (113 HP) ve 150 PS (148 HP) güç çıkışıyla geliyorlar. Her ikisi de manuel şanzımanlı veya otomatik DSG şanzımanla çalışabilirken, 150 PS model 4MOTION dört tekerlekten çekişli sürüş sistemiyle de alınabiliyor. Performansa yönelik bir TDI versiyon da yeni Golf GTD adıyla daha sonra çıkacak.

 

Yarı hibrit ve plug-in hibrit

Golf'ün eTSI yarı hibrit sistemleri, 48 V kayışlı marş motoru, 48 V lityum iyon pil ve en yeni TSI motorlar ile geliyor. Bu versiyonlar sadece 7 vitesli otomatik DSG otomatik şanzımanla geliyor ve 110 PS (108 HP), 130 PS (128 HP) veya 150 PS (148 HP) güç çıkışlarıyla sunuluyor.

 

eHybrid ürün yelpazesi ise, 204 PS (201 hp) versiyonla ya da GTE versiyonu ile alınabiliyor. GTE, 245 PS (241 hp) güç çıkışı sunuyor, 1.4 litre TSI motor, elektrikli motor ve 13 kWh lityum iyon pille geliyor.

 

Yeni Golf ilk olarak bu Aralık ayında Avrupa'daki bayilere gelecek.

Son Güncelleme : 25 Ekim 2019

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user
  • User

    Misafir93002 1.6 tdi tr pazarına özel olarak üretilecektir, avrupada 1.5 tsi arteon, a4 yok bizde var sadece

    27 10 2019 11:35 Yanıtla Beğen (0) Şikayet Et

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo