VW Touareg R Plug-in Hibrit 2021’de Gelebilir

Ototeknikveri     25 Ekim 2019 11:19

Volkswagen’in R serisi yeni Touareg R modeliyle genişleyecek.

VW Touareg R Plug-in Hibrit 2021’de Gelebilir
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Auto Express’e göre, Volkswagen’in satış ve pazarlamadan sorumlu yöneticisi Jürgen Stackmann yeni crossover modelin plug-in hibrit sistemle gelecek ilk R modeli olacağını açıkladı.

 

Stackmann detay vermedi ancak modelin 2021’de çıkması planlanıyor. Ayrıca web sitesinde yüksek performanslı crossover modelin turboşarjlı 2.0 litre dört silindirli motor ve güçlü bir elektrikli motorla geleceği belirtildi.

 

Volkswagen Çin’de zaten bir Touareg plug-in hibrit sunuyor ve bu araçta 2.0 litre dört silindirli motorla 134 hp (100 kW / 136 PS) elektrikli motor birarada bulunuyor. Bu sistem otomobile toplam 363 hp (271 kW / 368 PS) güç çıkışı ve 699 Nm tork sağlıyor. Crossover model aynı zamanda 58 km elektrikli sürüş mesafesine sahip.

Touareg plug-in hibrit modelin gelecekte Avrupa’ya da sunulması planlanıyor ve Touareg R şüphesiz bundan daha güçlü olacak. Henüz resmileşmesi ancak otomobilin en az 400 hp (298 kW / 406 PS) güç çıkışı olacağı tahmin ediliyor.

 

Touareg ilk plug-in hibrit R modeli olurken, daha fazla elektrikli versiyon da planlar arasında. Stackmann bunun sadece bir yolculuğun başlangıcı olduğunu ve Volkswagen R yöneticisi Joss Capito’nun bu alt marka için elektrikli bir geleceğe karar verebileceğini söyledi. Öte yandan, yakın gelecekte geleneksel R modelleri de çıkmaya devam edecek.

Son Güncelleme : 25 Ekim 2019

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo