Hyundai’nin Hedefi 2025’e Kadar 560.000 Elektrikli Otomobil Satmak

Ototeknikveri     27 Ekim 2019 10:22

Hyundai elektrifikasyon programında büyük planlara sahip. Firma 2025 yılına kadar 560.000 elektrikli otomobil satmayı ve rakiplerini yakalamayı hedefliyor.

Hyundai’nin Hedefi 2025’e Kadar 560.000 Elektrikli Otomobil Satmak
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Güney Koreli otomobil üreticisi 2025’e kadar 16 yeni elektrikli otomobil modeli sunacak. Eğer yarım milyon elektrikli otomobil satma hedefi tutturulabilirse mevcut elektrikli otomobil satış rakamı 17’ye katlanmış olacak. Rakip firmalar da benzer bir büyüme bekliyor. Volkswagen önümüzdeki on yıl içinde 22 milyon elektrikli otomobil üretmeyi hedefliyor, General Motors’un hedefi ise 2025’e kadar 1 milyon elektrikli otomobil satmak.

 

Eugene Securities & Investment’dan analist Lee Jae-il Hyundai’nin hedefi için “Bu olması gereken bir hedef ve gerçek dışı değil. Eğer Hyundai satış rakamlarını yeterince hızlı büyütemezse elektrikli otomobillerin maliyeti kârlılığı olumsuz etkileyebilir.” dedi.

 

Hyundai elektrikli otomobil satış hedefini yılın üçüncü çeyreği mali sonuçlarını takiben açıkladı. Firmanın üçüncü çeyrekteki net kârı %59 artarak 427 milyar won (365 milyon dolar) oldu. Analistlerin beklentisi 684 milyar won (583 milyon dolar) civarındaydı ancak son rakama ABD ve Güney Kore’deki potansiyel motor kusurlarını gidermek için yapılan harcamaların etki ettiği düşünülüyor.

 

Öte yandan, Hyundai toplam perakende satışlarının üçüncü çeyrekte %3 düştüğünü, bunda Çin ve Güney Kore’deki düşüşlerin etkisinin olduğunu açıkladı. ABD’de ise özellikle markanın SUV modellerinde satışlar arttı. Firma dördüncü çeyrekte Genesis GV80 modelinin çıkışı ve Palisade’in üretiminin artmasıyla kârlılığını daha da artırmayı bekliyor.

Son Güncelleme : 28 Ekim 2019

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo