Renault City K-ZE Elektrikli Otomobilinin Avrupa Versiyonunu Çıkartacak

Ototeknikveri     27 Ekim 2019 10:22

Renault tam elektrikli City K-ZE modelinin Avrupa’ya özel bir versiyonunu çıkartacağını açıkladı.

Renault City K-ZE Elektrikli Otomobilinin Avrupa Versiyonunu Çıkartacak
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Bu yıl Nisan ayında düzenlenen Şanghay Otomobil Fuarı’nda City K-ZE özellikle Çin’de satılacak küçük bir elektrikli crossover olarak tanıtılmıştı. Şimdi Fransız firma otomobilin Avrupa piyasasına da adapte edileceğini açıkladı. Modelin ne gibi değişikliklerden geçeceğinin detayları henüz bilinmiyor.

 

Renault’nın elektrkli otomobiller yöneticisi Gilles Normand, “K-ZE’nin özel bir versiyonu Avrupa’ya gelecek.” demekle yetindi.

 

Avrupa modelinde çok sayıda güvenlik özelliğinin bulunması bekleniyor. Ayrıca Renault’nun otomobilin sürüş mesafesini 250 km’nin üzerine çıkartacağı da düşünülüyor.

 

Renault’nın satışlardan sorumlu yöneticisi Olivier Murguet, City K-ZE modelinin Avrupa’da çok başarılı olacağından emin olduğunu ve özellikle paylaşım platformları için ideal bir model olduğunu belirtti. Murguet, “Genç tüketiciler bu tip bie otomobili kiralamayı tercih edecektir. Bir A segmenti elektrikli otomobilin Avrupa’da otomobil paylaşımı alanında büyük başarı sağlayacağına inanıyoruz.” dedi.

 

Çin modeli tek elektrikli motorla geliyor ve 44 hp güç çıkışına, 119 Nm torka sahip. Otomobil bu donanımla 7 saniyede sıfırdan 60 km/s hıza çıkıyor ve azami hız 104 km/s. Otomobilin başlangıç fiyatı Çin’de 7978 euro ancak Avrupa’da 11.000 euro civarı bir fiyatla satılması bekleniyor.

Son Güncelleme : 28 Ekim 2019

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo