Daimler Tasarım Yöneticisi Uçan Taksiler ve Dronlarla Dolu Bir Gelecek Görüyor

Ototeknikveri     28 Ekim 2019 07:19

Kısa süre önce Bloomberg’e verdiği bir röportajda Daimler tasarım yöneticisi Gordon Wagener gelecekte lüksün nasıl görüneceğini tarif etti ve otonom uçan taksilerin ya da dronların ne zaman gökyüzünde olacağına dair tahminlerini paylaştı.

Daimler Tasarım Yöneticisi Uçan Taksiler ve Dronlarla Dolu Bir Gelecek Görüyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Sürdürülebilir lüks diye bir şey olup olmadığı sorulduğunda, Wagener aslında sürdürülebilirliğin geleceğin lüksü için anahtar konumunda olduğunu söyledi. Wagener “Lüks, sahip olduklarınız ya da başardıklarınız için toplum tarafından hayranlıkla karşılanmaktır. Dolayısıyla topluma karşı sorumluluk göstermek şarttır. Bu da çevresel duyarlılığı gerektirir.” dedi.

 

Wagener sık sık Instagram hesabında fütüristik tasarımlar paylaşmasıyla biliniyor. Uçan bir taksi gibi görünen Mercedes-Maybach Ultimate Luxury Shuttle da bunlardan birisiydi. Yönetici, böyle bir taşıtın teorik olmadığını, beklenenden çok daha yakın zamanda gökyüzünde olabileceğini belirtti.

 

Yönetici “Otonom uçan taşıtlar ve dronlar trafik sıkışıklığı sorununa çözüm olabilir. Bir gün bu tip taşıtlar otomobillerin yerini alacak ya da en azından otomobillere alternatif olarak onlarla birlikte var olacak. Star Wars filmindeki gibi gökyüzünde uçan taşıtlar gördüğümüz bir gelecek düşünebilirsiniz.” diye konuştu.

 

Peki bu ne zaman gerçekleşecek?

“En fazla 20 – 30 sene içinde bu tabloyu göreceğiz. Otonomi uçan taşıtlar söz konusu olduğunda yerdekine kıyasla çok daha önemli. Zaten otopilot modunda uçan uçaklara bugün sahibiz. Dolayısıyla bu tipte otonom taşıtlar için çok beklemeyeceğiz.”

 

Wagener, yerde giden taşıtlara kıyasla gökyüzünde yayalar, trafik ışıkları ya da öngörülemez, karmaşık yollarla uğraşmak gerekmediğini, bunun da işleri kolaylaştırdığını belirtti.

 

Bu arada, Uber ve NASA geçtiğimiz günlerde “uçan taksi” hedefini gerçekleştirmek için bir anlaşmaya imza attı. Uber 2020 yılında Dubai, Dallas – Forth Wort ve Los Angeles’da ilk uçan taksileri test etmeyi hedefliyor. Duyuru Lizbon’daki Web Summit teknoloji konferansında yapıldı.

Son Güncelleme : 28 Ekim 2019

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo