Toyota 5. Seviye Otonom Teknolojiyi Uzak Görüyor

Ototeknikveri     28 Ekim 2019 10:19

Toyota otonom arabaların gelecekte otomotiv sektöründe önemli bir rol oynayacağından emin ancak otomobil üreticilerinin ya da teknoloji firmalarının 5. seviye otonom sistemleri hayata geçirmeye yakın olmadığını düşünüyor.

Toyota 5. Seviye Otonom Teknolojiyi Uzak Görüyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Toyota’nın global Ar-Ge yöneticisi James Kuffner firmasının geliştirdiği sürücü yardım sistemlerini geliştirirken ne kadar kısıtlaması gerektiğine baktığını söyledi.

 

Yönetici, “Sistemi geliştiriyorsunuz ancak birden kısıtlamalar ekliyorsunuz. Coğrafi sınırlama, daha az trafik, daha düşük hız, iyi hava koşulları... Eğer yeterince sınır koyarsak hemen bugün hayata geçirebiliriz. Asıl soru ne kadar sınırladığınız ve sonucunda bu sınırlamalarla ortaya iyi bir şey çıkıp çıkmadığı.” diye konuştu.

 

Kuffner daha önce Google’da otonom sürüş sistemleri geliştiren departmanın başındaydı, şimdiyse Toyota Araştırma Enstitüsü’nü yönetiyor. Toyota yeni 2. seviye sistemini gelecek yıl tanıtmayı planlıyor. Bu sistem insan müdahalesi olmadan otobanlarda girişten çıkışa ve şerit değiştirme yeteneğiyle otomobili sürebilecek.

 

Toyota 2020’lerin sonlarında yüzey seviyesindeki yollarda otonom sürüşün mükemmel hale gelebileceğini düşünüyor.

 

Kuffner bazı firmaların otonom arabalarla ilgili abartılı beklentiler yaratmalarının bu teknolojilerle ilgili toplumdaki algıyı bozabileceğini belirtti. Yönetici, “Bir demo yapmak o kadar da zor değl ancak bu demo şu an üretime geçirilebilecek bir şey olmazdı.” diyerek sözlerini şöyle sürdürdü: “Bir ürünü müşteriye satmak zordur. Ürünlerimizin kendi adına konuşmasını istiyoruz. İnsanlar markamıza güveniyor ve içimize sinen ürünleri satmak istiyoruz. Abartılı beklentiler yaratmak bu beklentileri karşılayamadığımızda bize zarar verir. Çalışmaya devam edeceğiz ve bu teknolojinin çok büyük etki yaratacağından eminiz”.

Son Güncelleme : 28 Ekim 2019

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo