Volkswagen Yeni Passat’ı Slovakya’da mı Üretecek?

Ototeknikveri     28 Ekim 2019 10:19

Volkswagen Grubu Passat üretimini Almanya’daki Emden fabrikasından Doğu Avrupa’ya taşımak istiyor. Kısa süre öncesine kadar yeni fabrika için en güçlü aday Türkiye’ydi ancak Suriye’deki askeri operasyonla birlikte firma projeyi askıya aldı.

Volkswagen Yeni Passat’ı Slovakya’da mı Üretecek?
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Emden fabrikasının Ekim 2022 itibariyle sadece elektrikli otomobil üretmeye başlayacak olması Volkswagen için hızlı bir şekilde yer seçerek yeni fabrika açma ihtiyacı doğurdu. Automobilwoche’nin haberine göre firma Passat üretimini Slovakya’daki Bratislava fabrikasına kaydırabilir.

 

Bu tesiste şu anda Touareg ve Audi Q7 SUV’ler ile VW Up, Seat Mii ve Skoda Citigo mini otomobil modelleri üretiliyor. Segmente olan ilginin azalması nedeniyle mini otomobil üretiminin azaltılması ya da durdurulması gündemde, bu da başka modeller için fabrikada kapasite açılmasını sağlayacak.

 

Volkswagen danışma kurulu üyesi ve Aşağı Saksonya başbakanı Stephan Weil, Türkiye’de yeni bir fabrika açılmasına karşı. Aşağı Saksonya eyaleti hükümetinin Volkswagen’de %20 hissesi bulunuyor.

 

Kısa süre önce Volkswagen yeni fabrika için Türkiye’de Manisa’yı seçmişti. Burada Passat ve Skoda Superb modellerinin yıllık 300.000 adet kapasiteyle üretilmesi planlanıyordu.

 

Slovakya’nın yanı sıra Bulgaristan, Romanya ve Sırbistan gibi başka Doğu Avrupa ülkeleri de yeni Volkswagen fabrikasıyla ilgileniyor.

 

Türkiye’de yeni bir fabrika açmak yerine Volkswagen’in Skoda Karoq üretiminin de bir kısmını Bratislava’ya taşımaya karar verdiği de söylentiler arasında.

Son Güncelleme : 29 Ekim 2019

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo