Hyundai’nin HDC-6 Neptune Konsepti Size Tesla Semi’yi Unutturacak

Ototeknikveri     29 Ekim 2019 08:25

Bu yılın başlarında yapılan ön gösterimi takiben, Hyundai HDC-6 Neptune konseptini Atlanta’daki Kuzey Amerika Ticari Taşıtlar Fuarı’nda tanıttı.

Hyundai’nin HDC-6 Neptune Konsepti Size Tesla Semi’yi Unutturacak
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Hyundai’nin ABD’deki ticari taşıtlar piyasasında fırsatları kolladığını kanıtlayan HDC-6 Neptune, hidrojenle çalışan 8. sınıf bir ağır hizmet tırı.

 

Çevre dostu güç aktarım mekanizmasının yanı sıra, konsept 1930’ların trenlerini andıran Art Deco tasarımıyla dikkat çekiyor. Firma özellikle New York tren yolları için göz alıcı tasarımlar yapan endüstriyel tasarımcı Henry Dreyfuss’un çalışmalarından esinlenildiğini belirtti.

Tırın ön kısmına kabine doğru akıyor gibi görünen büyük bir ön cam hakim. Tır aynı zamanda görüntüyü kabin içindeki özel ekrana aktaran dijital yan aynalarla donatılmış. Art Deco tasarım sadece göze hitap etmekle kalmıyor, alttaki çıkıntılı kısım aynı zamanda fonksiyonel bir hava girişi. Burada akıllıca gizlenmiş ve kolay fark edilmeyen açılır – kapanır merdiven de bulunuyor.

 

Hyundai performans özelliklerini açıklamadı ancak çok yakında açıklayacak. Firma “yakıt hücreleri ağır vasıtalar ve uzun sürüş mesafeleri için mükemmel bir alternatif. Daha uzun sürüş mesafesi, daha fazla yüksek kapasitesi, daha kısa dolum süreleri ve düşük maliyetler avantaj sağlıyor.” dedi.

HDC-6 Neptune konseptinin yanı sıra Hyundai Nitro ThermoTech frigofrik dorseyi de tanıttı. Air Liquide ile birlikte geliştirilen ThermoTech kriyojenik nitrojenli dondurma sistemi kullanıyor.

 

Firma yeni sistemin daha hızlı soğuttuğunu ve sessiz olduğunu belirtti. Treyler geleneksel modellere göre daha çevre dostu ve daha dayanıklı. Hyundai tasarımın duvar gücünü ve termal verimliliği artırırken ağırlığı da azalttığını açıkladı.

Son Güncelleme : 29 Ekim 2019

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo