2021 Mercedes EQS Elektrikli Sedan'dan Görüntüler

Ototeknikveri     29 Ekim 2019 08:25

Mercedes, EQS çalışmasını Eylül ayında tanıttığında, üretim versiyonunun konseptteki kadar minimalist ve fütüristik bir iç tasarıma sahip olmayacağını biliyorduk.

2021 Mercedes EQS Elektrikli Sedan'dan Görüntüler
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Dış kısım da konseptten oldukça farklı. Konseptin biraz daha hantal ve sedan gibi görünürken, EQS üretim modeli geleneksel bagaj kapağından farklı arka yapısıyla bir fastback.

 

Bunları birleştirdiğimizde markanın niyeti belirginleşiyor. EQS her beklentiye yanıt vermek için tasarlanmış ancak aynı zamanda da şıklığı, konforu, gücü, yüksek teknolojisi ve pratikliğiyle tam bir Mercedes-Benz. Aslında, 4 kapılı AMG GT ve SUV Coupe modellerinin dışında Mercedes, eğimli hatchback bagaj kapağı olan başka hiçbir ürüne sahip değil (A-Serisi sayılmaz, çünkü geleneksel bir hatchback).

 

Maalesef, EQS'yi estetik açıdan yeni S-Serisi ile ya da bugünün 4 kapılı modellerinden bazılarıyla karşılaştıramayız. Ancak bu sorun değil, çünkü yeni modelin asıl kaygısı Tesla Model S olmalı. Güzel bir araba, ama zamansız bir güzellik değil.

 

İç mekana geri dönersek, ön panel düzeni, direksiyon simidinin arkasına yerleştirilmiş bir dijital gösterge kümesi ve orta konsoldan yukarı doğru açılan tablet tarzı bir multimedya ekranı ile yeni nesil S-Serisi'ninkine benziyor. Direksiyon simidi de 2020 S-Serisi prototiplerinde gördüğümüzle aynı.

 

EQS ayrıca panoramik ön camları olan araçlar için tipik şekilde daha ince A sütunları ile geliyor.

 

EQS'nin performans için Daimler'in yeni elektrikli otomobillere özel MEA platformunu kullanması, her aksta bir adet olmak üzere iki elektrikli motorla gelmesi bekleniyor. Model farklı güç çıkışlarıyla sunulacak ve giriş seviyesi dahi en az 402 hp (408 PS) güce sahip olacak. Bu arada, bir söylentiye göre AMG versiyonu 592 HP (600 PS) gücünde olabilir.

 

Yeni casus fotoğraflar ayrıca, modelin kullanımına ve şehirdeki manevra kabiliyetine kesinlikle yardımcı olacak aktif dört tekerlekten çekişli sürüş sistemini de ortaya koyuyor.

 

Mercedes-Benz EQS 2021'de piyasaya çıktığında 500 km üzerinde bir elektrikli sürüş mesafesine sahip olacak.

Son Güncelleme : 30 Ekim 2019

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo