Ford Puma ST Üretime Hazır Gibi

Ototeknikveri     30 Ekim 2019 06:28

Yeni Puma yarı kompakt crossover kısa süre önce Avrupa’da yarı hibrit sistemle piyasaya çıktı ancak Ford modelin sürüş meraklılarını çekecek hızlı bir versiyonunu da gelitşiriyor.

Ford Puma ST Üretime Hazır Gibi
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Söz konusu versiyon, Ford Puma ST en son Ağustos ayında Nürburgring Nordschleife’de test edilirken görüntülenmişti. Şimdi üretime daha yakın görünen başka bir prototip daha fotoğrafçıların kameralarına yakalandı.

 

İlk olarak ön panjurdaki bal peteği deseni dikkatimizi çekiyor ve bu tam teşekküllü ST modellerine has bir özellik. Üretim modeli farlar da kamuflajsız şekilde görülebiliyor. Hem farlar hem de arka lambalar standart Ford Puma’dakiler ile aynı görünüyor.

 

Öte yandan, gövde kiti açık biçimde farklı ve daha agresif tamponlar, önde daha derin bir rüzgarlık, arkada difüzör benzeri eklenti, genişletilmiş tavan rüzgarlığı gibi özellikler içeriyor. Diğer farklı detaylar arasında daha büyük tekerlekler ve frenler, ayrıca Puma ST’ye daha geniş bir duruş kazandıran tekerlek kemeri kaplaması da var.

 

Çift egzoz çıkışı da bunun sıradan bir Puma olmadığını gösteren bir diğer ipucu. Bunlar otomobilde daha güçlü bir sistem olduğunu işaret ediyor. Yeni model, Fiesta ST ile aynı güç aktarım organlarını kullanacak. Bu da 1.5 litre EcoBoost üç silindirli, turboşarjlı, benzinli motor. Motorun güç çıkışı 200 PS (197 hp) ve tork değeri 290 Nm. Bu donanımı altı vitesli manuel şanzıman ve önden çekişli sürüş sistemi tamamlıyor.

 

Fiesta ST’de aynı donanımla otomobil 6.5 saniyede sıfırdan 100 km/s hıza çıkıyor. Daha büyük ve ağır Puma için 7 saniyenin hemen altında bir süre bekleyebiliriz. Yeni Puma ST’nin gelecek yıl içinde çıkması planlanıyor.

Son Güncelleme : 30 Ekim 2019

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo