2020 Daihatsu Rocky Küçük SUV Toyota Raize’in Daha Ciddi İkizi

Ototeknikveri     31 Ekim 2019 04:58

Dün Asya piyasaları için yeni bir küçük SUV olan Toyota Raize’nin fotoğrafları ve bilgileri yayınlanmıştı. Bugün ise bu modelin temel aldığı bir başka ürün olan Daihatsu Rocky ile ilgili bilgiler var.

2020 Daihatsu Rocky Küçük SUV Toyota Raize’in Daha Ciddi İkizi
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Daihatsu Rocky markanın en ünlü modellerinden biriydi ve şimdi yeniden canlandırılıyor. Yeni Rocky Tokyo Otomobil Fuarı’nda sergilendi ancak Daihatsu otomobille ilgili fazla detay vermekten kaçındı.

 

Otomobil henüz üzerinde Rocky logosu bile taşımıyordu ancak fuarda gösterilen küçük SUV’nin ikinci nesil Rocky olduğunu biliyoruz. Otomobil daha önce Instagram’da da ortaya çıkmıştı.

 

Daha önce 2017 DN TREC konseptiyle ön gösterimi yapılan 2020 Daihatsu Rocky, Toyota logolu ikizinden biraz daha az agresif görünüyor. Otomobilin daha küçük bir ön panjura sahip daha geleneksel bir yüzü var.

Otomobilin tipi bahsi geçen konseptten daha az sportif ancak Daihatsu Rocky için biraz sık karşılaşılabilecek bir görünümü olsa da şık bir otomobil diyebiliriz. DNGA platformunu kullanan SUV 3995 mm uzunluğunda, 1695 mm genişliğinde, 1620 mm yüksekliğinde ve aks mesafesi 2525 mm. Rocky, bu boyutlarla Nissan Juke modelinden daha kısa ve dar ancak biraz daha yüksek.

 

İç mekan Toyota Raize ile aynı, aradaki tek fark model logosu. Konsolda genişçe bir ana ekran, bir dijital kontrol paneli ve az sayıda fiziksel kontrol düğmesi bulunuyor.

Otomobil gücünü 1.0 litre turboşarjlı üç silindirli benzinli motordan alıyor. Motor 98 PS (97 hp) güç çıkışı ve 140 Nm torka sahip. Bununla birlikte CVT şanzıman ve önden çekişli sürüş sistemi geliyor. Dört çekişli sürüş sisteminin henüz bahsi geçmiyor. Önceki orijinal Daihatsu Rocky’de dört çekişli sistem de bulunuyordu.

Son Güncelleme : 31 Ekim 2019

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo