Fisker Elektrikli SUV’sine “Ocean” Adını Verdi

Ototeknikveri     02 Kasım 2019 12:06

Otomotiv sektöründeki neredeyse her marka bugünlerde ürün yelpazesine bir ya da daha fazla elektrikli crossover ekliyor ya da eklemeye hazırlanıyor. Tesla, Audi, Mercedes-Benz, Jaguar ve diğerleri bunu zaten yaptı. Şimdi Amerikalı taze bir marka olan Fisker de onları takip ediyor.

Fisker Elektrikli SUV’sine “Ocean” Adını Verdi
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Fisker’in yeni modeli Ocean’ın rakiplerinden birisi Tesla Model Y olacak. Yeni model prototip formunda 4 Ocak’ta tanıtılacak. Eğer her şey planlandığı gibi giderse teslimatlar 2022’de başlayacak. Bütün bunlardan önce Fisker bu ay sonunda yani 27 Kasım’da rezervasyon almaya başlayarak tüketicilerin ilgisini ölçecek.

 

40.000 dolar altında başlangıç fiyatına sahip olması beklenen otomobil tipik bir satın alma deneyimi yerine mobil uygulama tabanlı bir kiralama programıyla sunulacak. Firmadan yapılan açıklamada “Mobilitenin geleceği uzun dönemli bağlılık gerektirmeyen ve otomobil sahibi olmanın yüksek maliyetlerinden kaçınmanızı sağlayan elektrikli otomobillerde olacak. Fisker Ocean’ı sürmek kolay olacak: mobil bir uygulama üzerinden esnek bir kiralama programı seçmeniz yeterli. Tüm servis ve bakım hizmetleri bize ait olacak. Sorunsuz, kolay ve eğlenceli e-mobilite sunacağız.” denildi.

“Dünyanın en çevre dostu otomobili” olarak tarif edilen Ocean, denizlerdeki terk edilmiş naylon balık ağlarından geri dönüştürülmüş yer döşemeleri gibi çok sayıda sürdürülebilir materyal kullanıyor. Vegan iç mekan döşemesi de modeldeki çevre dostu ayrıntılardan biri. Ayrıca lastik üretiminden çıkan artıklar da otomobilde kullanılmış.

4640 mm uzunluğundaki otomobil tam boy sunroof ile geliyor. Ocean 80 kWh kapasiteli lityum iyon pil kullanıyor ve sürüş koşullarına göre tek şarjla 402 – 483 km arasında sürüş mesafesi sunacak.

Son Güncelleme : 02 Kasım 2019

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo