Yeni Volkswagen Golf GTI Geliyor

Ototeknikveri     03 Kasım 2019 07:34

Performans odaklı kompakt hatchback segmentinde rekabet Volkswagen’in yeni nesil Golf GTI modelini çıkartmasıyla daha da kızışacak.

Yeni Volkswagen Golf GTI Geliyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Geliştirme süreci devam eden otomobilin XTomi ve AksyonovNikita tarafından çizimleri hazırlandı. Otomobil standart Golf Mk8’den daha sportif bir kaporta kitine sahip.

 

GTI yeniden stillendirilen ön ve arka tamponları, çift egzoz çıkışını barındıran büyük bir difüzör, tavana monte rüzgarlık ve ön panjur gibi noktalardaki bazı kırmızı detaylarla dikkat çekiyor. Çizimi yapan sanatçılardan birisi kırmızı kaporta rengi ve tavan ile yan aynalarda siyah detaylar tercih ederken, büyük tekerleklere de yer verdi. Diğer sanatçı ise koyu renk bir görünüm ve daha küük jantlar tercih etti.

İç mekanda yeni Golf GTI spor ön koltuklar ekose döşemeyle geliyor. Otomobil standart Golf ile aynı iç mekan tasarımı ve teknoloji özelliklerine sahip. En üst donanım seviyesinde baş üstü ekranı, dijital kontrol paneli ve yeni multimedya sistemi var.

Volkswagen GTI, GTI TCR ve dört çekişli Golf R modellerinin 2.0 litre, TSI dört silindirli turboşarjlı motorla geleceğini doğruladı. Motor her modelde farklı güç çıkışı sunacak. Ford Focus ST, Honda Civic Type R, Hyundai i30 N ve Renault Megane RS gibi modellerle rekabet edecek Golf GTI, ne kadar güç çıkışıyla gelecek henüz belli değil. Her şekilde modelin mevcut nesilden daha güçlü olması bekleniyor. Mevcut nesil Performance Edition donanım seviyesinde 245 PS (241 hp / 180 kW) güce sahip ve 6.2 saniyede sıfırdan 100 km/s hıza çıkabiliyor.

Volkswagen henüz kesin çıkış tarihi açıklamadı ancak gelecek yıl içinde otomobilin tanıtılması bekleniyor.

Son Güncelleme : 03 Kasım 2019

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo