Volkswagen’de Örgütlü Sendikalar Türkiye’yi İstemiyor

Ototeknikveri     03 Kasım 2019 09:55

Volkswagen içinde örgütlü güçlü işçi sendikaları firmanın yeni 1.4 milyon dolarlık fabrikasını Türkiye’de inşa etme planına karşı çıkıyor. Sendikalar Türkiye’nin Suriye’nin kuzeyindeki askeri operasyonunu gerekçe gösteriyor.

Volkswagen’de Örgütlü Sendikalar Türkiye’yi İstemiyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Volkswagen’in global çalışma konseyi yöneticisi ve denetim kurulu üyesi Bernd Osterloh, çalışanların hazırladığı bir bültene açıklamada bulundu ve açıklama Bloomberg tarafından haberleştirildi. Osterloh, “Çok açık bir şekilde söylüyorum, işçi temsilcileri askeri operasyon devam ettiği sürece Türkiye’ye yatırım yapılmasından yana değil.” dedi.

 

Geçtiğimiz günlerde Volkswagen Grubu Türkiye’ye yapacağı yatırımı askıya aldığını açıklamıştı. Volkswagen mali işler yöneticisi Frank Witter yatırım yapmaktan vazgeçmediklerini ancak gelişmeleri takip ettiklerini, bu süreçte planlarını askıya aldıklarını söyledi.

 

Alman otomobil üreticisi için büyük bir zaman baskısı yok. Nihai karar verilene kadar başka alternatifler aramak ya da Slovakya gibi başka ülkelerdeki mevcut fabrikaların kapasitesini artırmak da söz konusu olabilir.

 

Türkiye’deki yatırımın askıya alındığı haberi geldiğinden beri Bulgaristan, Romanya, Sırbistan ve Yunanistan gibi ülkeler yatırımı kendilerine çekmek için harekete geçti.

 

Volkswagen’in yeni fabrikasının yeni nesil Passat ve Skoda Superb’i üretmesi planlanıyor. Fabrika yılda 300.000 adet üretim kapasiteli olacak. İlk plan fabrikayı 2022’de faaliyete geçirmekti.

 

İşçi temsilcileri Volkswagen’in karar alma mekanizmalarında büyük güce sahip. Denetleme kurulundaki koltukların yarısı işçi temsilcilerinin elinde ve veto hakkına sahipler. Kurul 15 Kasım’da toplanarak firmanın 5 yıllık harcama planını değerlendirecek. Dünya çapında fabrikalara aktarılacak bütçeler de toplantının konuları arasında olacak.

Son Güncelleme : 03 Kasım 2019

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo