Kia Futuron Konsepti: Elektrikli ve 4. Seviye Otonom Sürüş

Ototeknikveri     05 Kasım 2019 04:23

Kia ilk coupe SUV modelini yaptı ancak henüz konsept formunda olan otomobili satın alamıyoruz.

Kia Futuron Konsepti: Elektrikli ve 4. Seviye Otonom Sürüş
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Futuron adı verilen konsept Koreli markanın gelecek elektrikli otomobilleri için yeni bir tasarım anlayışı kurmaya çalışıyor. Bu fütüristik konsept muhtemelen daha uzun süre yollarda görünmeyecek ancak ileride bir üretim modeline dönüşebilir ya da farklı modellere ilham verebilir.

 

Dış cephe tasarımı, Şanghay’daki 2019 Çin Uluslararası İthalat Fuarı’nda (CIIE) tanıtılan konseptin en çarpıcı yanı. Şık boyutlarını temiz bir biçim ve sade yüzeylerle buluşturan Futuron, “kaplan burnu” tipi ön panjurun da yeni bir yorumunu kullanıyor. Ön panjur öncekinden çok daha geniş ve “Star Cloud” tasarımlı farları barındırıyor. “Dragon Skin” yüzey ise Çin mitolojisinden esinlenmiş.

 

Basın açıklamasına göre gece gökyüzündeki bulutsu yıldız topluluklarından esinlenen matris LED farlar, benzer LED arka lambalarla tamamlanıyor. Güncellenen Hyundai Azera’nın teaser fotoğraflarında da oldukça benzer lambalar görülüyor.

Düşük profilli SUV coupe kaporta otomobilin yüksekliğiyle kontrast oluşuyor ve çarpıcı bir görünüm veriyor. Futuron konsepti 4850 mm uzunluğunda, 1550 mm yüksekliğinde ve 3000 mm aks mesafesine sahip.

Konsept alışılmışın dışında bir tavana sahip, elmas biçimli panoramik camlı kısımlar UFO’lardan esinlenen bir taban üzerine oturuyor. Tavan kaputa doğru uzanuyor ve sürücülere genş br görüş veriyor. Bir LiDAR sensör ağıyla birlikte 4. Seviye otonom sürüş destekleniyor.

Otomobilin dramatik şekli tam elektrikli sürüş sistemiyle mümkün olmuş. Yüksek kapasiteli pil kabin zemininin altında konumlandırılmış ve yüksek güce sahip dört elektrikli motora enerji sağlıyor. Bu düşük bir ağırlık merkeziyle sonuçlanıyor ve dört çekişli sürüş sistemi sürücü komutlarına çok hızlı yanıt verilmesini sağlıyor.

Kia Futuron konseptinin otonom sürüş yetenekleri geniş ve esnek iç mekanın tasarımına da yansımış. İki ön koltuk esnek materyallerden yapılmış ve dik sürüş pozisyonunun yanı sıra geriye yatırılarak istirahat pozisyonuna da getirilebiliyor. Otonom mod açıldığında ön koltuklar geriye yatıyor ve direksiyon gizleniyor.

Star Cloud aydınlatma ve kapılardaki Dragon Skin motifi dış cepheyle bağlantı yaratıyor. Bir diğer çarpıcı iç mekan bileşeni ise sürücüyü çevreleyen kokpit bölgesi ve buradaki kapıdan direksiyona kadar uzanan grafik kullanıcı arayüzü (GUI). Bu kısım kontrol paneli ve konsolun ortasındaki ekranla bütünleşiyor.

Son Güncelleme : 05 Kasım 2019

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo