2020 Toyota Raize Japonya'da Çıktı, 4x4 Seçeneği de Var

Ototeknikveri     05 Kasım 2019 06:06

Geçen ay internete sızdırılan fotoğrafların ardından, tamamen yeni Toyota Raize küçük SUV Japonya'da satışa sunuldu.

2020 Toyota Raize Japonya'da Çıktı, 4x4 Seçeneği de Var
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Daihatsu'nun, esas olarak Toyota'nın TNGA platformunun bütçe dostu versiyonu olan yeni DNGA platformu üzerine inşa edilen Raize, 3995 milimetre uzunluğu, 1695 milimetre genişliği ve 1620 mm yüksekliğiyle C-HR modelinden daha küçük.

 

Az yer kaplamasına rağmen, otomobil sınıf lideri bagaj kapasitesi ve iç mekan ile dikkat çekiyor. Bagaj hacmi tüm koltuklar yerinde iken 369 litre ancak arka koltuklar katlandığında genişleyebiliyor. Ek olarak, Raize, kabin genelinde sayısız depolama alanına sahip.

 

Toyota, yeni platformun hafif ve oldukça sağlam bir gövdeye ve süspansiyona katkıda bulunduğunu ve “üstün yol tutuş istikrarı ve sürüş konforu” sağladığını söyledi. Otomobil gücünü turboşarjlı 1.0 litre üç silindirli benzinli motordan alıyor ve motora D-CVT şanzıman eşlik ediyor. Daihatsu'nun geliştirdiği, dişli ile tahrik ve kayışlı tahrik yöntemlerini birarada kullanan şanzıman verimlilik ve etkinlik sağlıyor.

 

Motor 89 PS (97 hp) güç çıkışı ve 140 Nm tork ile geliyor. Bu donanım düşük hızlarda güçlü ve sorunsuz hızlanma sağlarken, yüksek hızlarda da yakıt verimliliği ve sessiz performans sunuyor.

 

Giriş seviyesi Toyota Raize diğer versiyonlardaki 9 inç ana ekrana sahip değil.

 

İki çekişli modellerde yakıt tüketimi 5.4 litre/100 km, dört çekişli modellerde ise ortalama 5.7 litre/100 km. Toyota Raize Dynamic Torque Control 4WD adında isteğe bağlı dört tekerlekten çekiş sistemi sunuyor. Sistem sıfırdan hızlanırken ya da kaygan yol yüzeylerinde torku arka tekerleklere dağıtıyor.

 

Toyota Raize, Çarpma Önleme Fren Fonksiyonu, fren kontrolüyle Hatalı Çalıştırma Önleme Fonksiyonu (ileri ve geri), tüm hızlar için Adaptif Seyir Kontrolü ve Akıllı Park Yardımı gibi sürüş yardım sistemlerine sahip.

 

Orta ve üst seviye modeller Apple CarPlay ve SmartDeviceLink ile uyumlu multimedya sistemi için 9 inç ekranla geliyor.

 

1.679.000 yen (14.425 $) başlangıç fiyatıyla üç donanım seviyesinde sunulan Toyota Raize, Japonya'da bir abonelik hizmeti ile 39.820 yen (366 $) aylık ücretle de kullanılabiliyor.

Son Güncelleme : 05 Kasım 2019

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo