2021 VW ID.4: Görünüm, Teknoloji ve Tüm Detaylar

Ototeknikveri     06 Kasım 2019 09:06

Bu yılki Frankfurt Otomobil Fuarı'na hibrit, elektrikli ve diğer çevre dostu taşıtlar damgasını vurmuştu. Volkswagen Grubu bu etkiyi iki katına çıkardı ve fuarda göz alıcı Porsche Taycan, Audi AI: TRAIL off-road konseptini ve üretime hazır VW ID.3 hatchback'i sergiledi.

2021 VW ID.4: Görünüm, Teknoloji ve Tüm Detaylar
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Ancak, Volkswagen'in sergisinin bir köşesinde bir elektrikli otomobil daha vardı: ID.4 crossover. Yukarıda bahsedilen ID.3'ün aksine, özel kamuflajı nedeniyle onu fark etmemiş olabilirsiniz, ancak yeni model üretime hazır. 

 

Tanıdık Görünüm

İlk önce 2017 ID Crozz konsepti ile ön gösterimi yapılan ID.4, konseptteki pek çok stil öğesini üretime taşıyor. ID.3'te olduğu gibi, öndeki LED gündüz farları otomobilin genişliğini vurgularken, ön tamponun altına doğru agresif kesikler dikkat çekiyor.


Kapılar artık daha geleneksel çerçevelere sahip olsa da, camlı kısımlar hala A sütununun tabanından bagaj kapağına kadar uzanan saten şeritle fütüristik görünüyor. Otomobil genel olarak heybetli ve şık bir görünüm sunuyor.

 

Kaputun Altında Neler Var?

ID.3'te olduğu gibi, ID.4, VW, Skoda, SEAT ve hatta Ford'un bir dizi elektrikli aracını destekleyen MEB elektrikli mimarisini kullanacak. Pilli elektrikli SUV, bir Tiguan'dan biraz daha büyük görünüyor ve düz bir zemine sahip, orta tünelsiz ve daha yüksek bir sürüş pozisyonu olan daha büyük, daha pratik bir kabin sunuyor.

Kabin tasarımı, ID.3'ün tasarım dilini de büyük ölçüde yansıtacak; bağımsız dijital gösterge grubu, geniş ve sürücü odaklı multimedya ekranı ve kontrast renklerden oluşan detaylar dikkat çekiyor. Teknoloji meraklıları, sayısız sürüş yardım sistemi, artırılmış gerçeklik (AR) kullanan baş üstü ekranı, akıllı telefonlar için kablosuz şarj ve gösterge paneline yerleştirilmiş bir LED şeridiyle birlikte çalışan akıllı ses komut sistemiyle şımartılmış. 

Elektrikli Sürüş

Üst donanım seviyesi ID.3, arka tekerlekleri süren 201 hp elektrikli motorla sunulurken, ID.4'te daha iyi yol tutuşu ve performans için ön tekerleklere güç veren bir motor daha eklenmesi bekleniyor. Bu kurulum aynı zamanda ID.4'ün geleneksel hatchback kardeşine kıyasla daha büyük vücut kütlesinin üstesinden gelmeye yardımcı olacaktır.

330 km, 420 km ve 550 km sürüş mesafeleri sunan, 45, 60 ve 77 kWh kapasiteli üç pil seçeneği sunulması bekleniyor. En büyük pil, DC güç kaynağında 125 kW'a kadar AC / DC şarj edilebilecek. Evde şarj işlemi bir ID. Charger duvar kutusuyla geliştirilecek. Uzaktan erişim ve farklı şarj kapasiteleri sunan iki versiyon olacak.

 

Rakipler ve Tanıtım Takvimi

ID.4, çok az sayıda doğrudan rakiple oyun alanına benzersiz bir giriş yapacak; Tabii ki Tesla'nın Model Y'si, hidrojenli Hyundai Nexo ve yaklaşmakta olan Chevrolet Bolt CUV var ancak bu modeller ya daha pahalılar ya da Bolt gibi çok küçükler. Hyundai'nin Kona modeli ve Kia e-Niro, büyüklük ve fiyatlama açısından belki de en yakın elektrikli modeller.

Yeni modelin üretimine 2022'de başlanacak. Volkswagen otomobili kamuflajlı şekilde geçtiğimiz hafta Çin'de tanıttı ancak gelecek Şubat ayında Chicago Otomobil Fuarı'nda da resmi bir tanıtım yapılması bekleniyor.

Son Güncelleme : 06 Kasım 2019

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo