Yeni BMW 3 Serisi Euro NCAP’den Beş Yıldız Aldı

Ototeknikveri     07 Kasım 2019 08:18

Yeni BMW 3 Serisi, kontrol / işletme, sürücü yardımı ve bağlantı alanlarında sürüş dinamikleri, estetik çekicilik ve ileri teknoloji için yeni standartlar getiriyor.

Yeni BMW 3 Serisi Euro NCAP’den Beş Yıldız Aldı
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Yeni BMW 3 Serisi Sedan ve BMW 3 Serisi Touring, güvenlik söz konusu olduğunda sınıflarında da liderlik ediyor. BMW 3 Serisi, son Euro NCAP (Yeni Araba Değerlendirme Programı) çarpışma testinde en yüksek not olan beş yıldızla ödüllendirildi. Yeni model, güncel Euro NCAP test formatında bugüne kadar “büyük bir aile arabası” tarafından elde edilen en iyi yetişkin yolcu koruması notunu da aldı. BMW 3 Serisi ayrıca çocuk yolcu koruması, “Hassas Yol Kullanıcısı” (yaya vb.) koruması ve standart güvenlik ekipmanları için mükemmel sonuçlar kaydetti.

 

Euro NCAP çarpışma testinde beş yıldızlı bir derecelendirme, diğer modellerde olduğu gibi yeni BMW 3 Serisi'nde, hem gövde yapısını hem de emniyet sistemlerini kapsayan bir aracın entegre güvenlik konseptinin etkinliğinin onaylandığını gösteriyor. Ağırlık bakımından optimize edilmiş bir tasarım ve yüksek yük taşıma kapasitesiyle yapıların desteklenmesi, hassas şekilde tasarlanmış deformasyon yolları ile birleşince, yeni 3 Serisi'nde yolcu hücresinin dayanıklılığını farklı tipte darbelere karşı korumak - yani yolcunun hayatını korumak - için ideal zemini oluşturmuş. Euro NCAP testinde, yeni BMW 3 Serisi'nin alüminyum / yüksek mukavemetli çelik güvenli yolcu hücresi, hem ön hem de yan çarpışmalarda ve yan direğe çarpmada çok sağlam olduğunu kanıtladı. Önden bir çarpışmada, araç üzerine etki eden kuvvetler, zemin, yan çerçeve, ön bölme ve tavandaki çok sayıda yük yolu ile yönlendiriliyor ve büyük deformasyon bölgeleri tarafından emiliyor. B direklerindeki ve yan eşik alanlarındaki güçlendirilmiş yan yapılar, kapılardaki yüksek dayanımlı yan darbe elemanları ve sağlam koltuk traversleri, yandan çarpışma durumunda yolcuları koruyor. Koltuklar ve koltuk başlıkları, arkadan çarpma yaralanmalarını en aza indirgemek için özel olarak tasarlanmış. Güçlendirilmiş sütunlar ve tavan elemanları, araç devrilirse yolcu hücresinin sağlamlığını korumasını sağlıyor.

Merkezi güvenlik elektroniği, yeni BMW 3 Serisi'ne takılan çeşitli emniyet sistemlerinin çalışmasını kontrol ediyor. Bu demek oluyor ki, tüm koltuklardaki üç noktalı sargı makaralı emniyet kemeri, çarpma tipine ve ciddiyetine göre ön, yan ve kafa hava yastıkları ile tam olarak koordine edilmiş bir yanıtın parçası olarak devreye giriyor. Uzmanların çarpışma testi sonuçlarına ilişkin değerlendirmesi, yeni BMW 3 Serisi'nin yetişkinler için son derece yüksek bir koruma seviyesi sağladığını ve neredeyse yüzde 97'lik bir puan aldığını ortaya koydu. Bu nedenle, yolcular boylarından veya koltuğun pozisyonundan bağımsız olarak olağanüstü derecede yaralanmalara karşı korunuyorlar.

 

Çocuklar için güvenlik seviyeleri test ekibini de etkiledi. Yeni BMW 3 Serisi'nin arkasındaki dış koltuklar için ISOFIX çocuk koltuğu bağlantıları, çocukların seyahat etmesi için son derece güvenli bir yer olmasını sağlıyor. Sırasıyla altı ve on yaşındaki yolculara takılan ilgili koltuk sistemleri ile, değerlendirmeler test mankenlerinin hem ön hem de yan çarpmalarda darbeden minimum düzeyde etkilendiklerini gösterdi. Yeni 3 Serisi bu kriter için maksimum 24 puan üzerinden 23,8 puan aldı.

 

Tehlikeye açık yol kullanıcıları için (yayalar ve bisikletliler gibi) koruyucu önlemlerin değerlendirilmesi de, Euro NCAP çarpışma testinin bir parçasını oluşturuyor. Yeni BMW 3 Serisi, dikkatlice şekillendirilmiş gövde elemanları ve ön tarafı etrafındaki esnek yapılar ile bu grupların yaralanma riskini azaltıyor. Ayrıca, otomobil sensör verileri bir çarpışma uyarısı verdiği anda piroteknik salınım mekanizması tetiklenen aktif bir kaputa sahip. Bu, darbeyi önleyen bir deformasyon bölgesi yaratarak kaputu yükseltiyor.

Yeni BMW 3 Serisi'nde standart olarak sunulan kapsamlı aktif güvenlik özellikleri, beş yıldızlı derecelendirmesinde bir başka faktör. Frenleme işlevli çarpışma ve yaya uyarısı, tüm test senaryolarında bir çarpışmayı güvenli bir şekilde önlüyor ve değerlendirmede maksimum puan kazanıyor. Bu teknoloji, aynı zamanda şerite geri dönüş fonksiyonlu Şeritten Ayrılma Uyarısı ve sollama yasak uyarısı veren Hız Limiti Ekranı yol işareti algılama sistemini de içeren standart Aktif Koruma (Active Guard) sisteminin bir parçasını oluşturuyor. 3 Serisi için standart özellikler ayrıca DSC'yi (Dinamik Stabilite Kontrolü), her bir tekerleğin basıncını veren bir lastik basıncı göstergesi, Dikkat Asistanı ve BMW Accident Assistance ile akıllı acil durum çağrısını da içeriyor.

Son Güncelleme : 07 Kasım 2019

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo