Lynk & Co 05 Crossover Coupe Resmi Fotoğraflarda Oldukça Tanıdık Görünüyor

Ototeknikveri     07 Kasım 2019 08:58

Geely'nin Lynk & Co markası, yeni crossover coupe modelinin ilk resmi görselini sosyal medyaya düşürdü.

Lynk & Co 05 Crossover Coupe Resmi Fotoğraflarda Oldukça Tanıdık Görünüyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

05 adını alması beklenen yeni model, 2020 yılının ilk yarısında Çin'de piyasaya sürülecek ve mevcut 01 ve 02 crossover modellere, 03 sedan'a ve yaklaşmakta olan 04 hatchback'e katılacak.

 

Aslında, modelin adı boyutuna bir referans değil, sadece lansman zamanlamasını gösteriyor. Yeni 05 markanın beşinci modeli olacak. Teknik olarak konuşursak, 05, 01 SUV'nin “coupe” versiyonu diyebiliriz.

Çinli otomobil üreticisi tarafından yayınlanan üç fotoğraf, markanın imza niteliğindeki ön panjuru ve farlarını içeren tanıdık bir ön kısım tasarımını ortaya koyuyor. Bizi daha çok ilgilendiren, C sütunları için ilginç bir uygulama ile birlikte eğimli bir tavan hattını ortaya çıkaran yan görünüm.

 

Bu açıdan bakıldığında, Lynk & Co 05 bize Polestar 2 EV'yi hatırlatıyor. Arkada, crossover coupe, her bir tarafta iki yuvarlak egzoz borusu ve ortada bir difüzör içeren agresif bir tamponun yanı sıra markaya özgü LED imzalı yatay arka lambaları benimsiyor.

Lynk & Co'nun genç serisinin geri kalanında olduğu gibi, 05 de Geely ve Volvo tarafından ortaklaşa geliştirilen CMA platformunda inşa edildi. 4592 mm uzunluğundaki model 01 SUV'den biraz daha uzun ancak 2734 mm ile aynı aks mesafesine sahip.

 

Henüz hiçbir aktarma organı detayı açıklanmadı, ancak yeni modelin 180 PS (177 HP) 1,5 litre turboşarjlı üç silindirli bir motor ve 254 PS (251 HP) 2,0 litre turbo-dört silindirli motor alması bekleniyor. Dört çekişli ve hibrit versiyonlar da bekleniyor.

Son Güncelleme : 07 Kasım 2019

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo