Hyundai 2022’de 13 Çevre Dostu Modele Sahip Olacak

Ototeknikveri     10 Kasım 2019 03:16

Hyundai 2022’ye kadar çevre dostu model sayısını en az ikiye katlayacağını duyurdu.

Hyundai 2022’de 13 Çevre Dostu Modele Sahip Olacak
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Hyundai Motor America’dan yapılan açıklamada modellerin detayları verilmedi ancak “2022’ye kadar 13 alternatif yakıtlı araç” çıkartılacağı söylendi. Bu yeni gelecek modeller hibrit, plug-in hibrit ya da elektrikli olacak.

 

Yeni çıkacak modeller arasında altı sedan ve yedi crossover bulunuyor. Bunlardan bazıları zaten duyuruldu ve içlerinden bir tanesi 2020 Sonata Hybrid. ABD’ye özel model gelecek yıl tanıtılacak. Modelin 2.0 litre benzinli motor, elektrikli motor ve otomatik şanzımandan oluşan hibrit sistemini Kore versiyonu ile paylaşması bekleniyor. Bu donanımla sedan toplam 192 hp (143 kW / 195 PS) güç çıkışı sunuyor, ortalama yakıt tüketimiyse 4.97 litre/100 km.

 

Sonata Hybrid’in yanı sıra Hyundai’nin çevre dostu serisinde güncellenen ve Los Angeles Otomobil Fuarı’nda tanıtılacak Ioniq Electric, Hybrid ve Plug-in Hybrid modelleri de bulunacak. Ioniq Electric güncellemeyle birlikte daha büyük bir pil ve daha güçlü bir bütünleşik şarj cihazıyla gelecek.

 

Diğer dokuz model ise gelecek üç yıl içinde sunulacak. Henüz resmileşmemiş olsa da bunlardan birisi Tucson Hybrid olabilir. Yeniden tasarlanan crossover modelin Sonata ile aynı güç aktarma organlarına sahip olması bekleniyor.

 

Hyundai Motor America Başkan Yardımcısı Mike O’Brien “Otomotiv sektörü çeşitlilik gösteren bir müşteri kitlesinin ve çevre bilinci kazanan toplumun ihtiyaçlarını karşılamak üzere evrimleşirken, biz de alternatif güç aktarım seçenekleri ve çeşitli ürün seçenekleri sunmaya devam edeceğiz.” diye konuştu.

Son Güncelleme : 10 Kasım 2019

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo