Elektrikli SsangYong Korando 2021’de Çıkacak

Ototeknikveri     11 Kasım 2019 07:59

SsangYong geçtiğimiz aylarda yeni Korando’yu tanıttığında kompakt SUV’nin ilk kez elektrikli versiyonunun da olacağını açıklamıştı.

Elektrikli SsangYong Korando 2021’de Çıkacak
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Şimdi Korando EV ile ilgili yeni detaylar açıklandı ve otomobilin 2021’in ilk çeyreğinde çıkacağı öğrenildi. Otomobil üreticisi elektrikli SUV’nin özelliklerini AutoExpress’e açıkladı.

 

Şimdilik Korando E100 adıyla bilinen elektrikli SUV 188 hp (191 PS / 140 kW) gücünde tek elektrikli motorla gelecek. Bu da onu serideki en güçlü model yapacak ve Korando 1.5 litre turbo benzinli modeli de geçmesini sağlayacak.

Bu güç avantajını ve yüksek torku da göz önüne alırsak, Korando EV çok iyi performans sunacak gibi görünüyor. SsangYong başka detay vermedi ancak otomobilin hızlanmasının “sınıfınının en iyisi” olduğunu söyledi. Azami hızın daha uzun sürüş mesafesi için 153 km/s olarak kalması bekleniyor.

 

Elektrikli motor LG Chem tarafından üretilen 61.5 kWh pilden güç alacak. Koreli otomobil üreticisi pilin 420 km sürüş mesafesi sunacağını belirtiyor. Gerçek sürüş koşullarında bu 322 km civarında olabilir.

Şu anda ana akım elektrikli kompakt SUV yok. Kia e-Niro ve Hyundai Kona Electric daha küçük boyutlular, daha küçük iç mekan ve bagaj kapasitesi sunuyorlar. Öte yandan, Korando EV satışa çıktığında VW ID.4 de piyasada olacak.

Elektrikli modelin çıkışını takiben, 2022’de Korando serisi yarı hibrit dizel versiyon da kazanacak.

 

Not: Fotoğrafta yanmalı motorlu 2020 SsangYong Korando görülüyor.

Son Güncelleme : 11 Kasım 2019

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo