Lexus Gelecek Hafta Üretime Hazır Elektrikli Modelini Tanıtacak

Ototeknikveri     11 Kasım 2019 08:59

Lexus nihayet elektrikli otomobiller dünyasına giriş yapıyor. Firmanın ilk tamamen elektrikli modeli 22 Kasım’da Çin’deki Guangzhou Uluslararası Otomobil Fuarı’nda tanıtılacak.

Lexus Gelecek Hafta Üretime Hazır Elektrikli Modelini Tanıtacak
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Yeni modelin duyurusuyla birlikte bir teaser görseli de yayınlandı. Net olmayan görselde sadece “Electric” logosu dikkat çekiyor. Firma yeni modelin Çin ve Avrupa’da satışa sunulacağını söyledi.

 

Lexus’un basın açıklamasında “Çin ve Avrupa’daki kullanıcıların ihtiyaçlarına uygun tasarlanan model, markanın dünyanın çeşitli yerlerindeki farklı kitleler için geniş bir elektrikli ürün portföyü sunma hedefini yansıtıyor.” denildi.

Japon otomobil üreticisi geçen ay LF-30 Electrified konseptini tanıtmıştı. Adındaki “Electrified” ifadesine karşın otomobil hibrti ya da plug-in hibrit değil tam elektrikli. Konseptin her tekerleğinde birer elektrikli motor bulunuyor ve bunlar toplam 536 hp güç çıkışı sağlıyor.

 

Yol koşullarına ve/veya sürücünün tercihlerine göre değişen şekilde otomobil önden, arkadan ya da dört tekerlekten çekişli şekilde çalıştırılabiliyor. Konsept çok sayıda yeni teknolojiyle donatılmış. Bunlar arasında kablosuz şarj, sürücüsüz park etme ve park yerinden çıkıp araç sahibinin olduğu noktaya gitme gibi otonom teknolojiler de bulunuyor. Bu son özellik Tesla’nın “Summon” özelliğine benziyor.

 

2019 Tokyo Otomobil Fuarı’nda tanıtılan konsept için Lexus fütüristik bir tasarım tercih etti ve özgün bir kabine açılan martı tipi kapılar kullandı. Kabinde çok sayıda ekran ve yarış tipi direksiyon dikkat çekiyor.

 

Konseptin üretim modeli için ne kadar yumuşatıldığını gelecek haftaki tanıtımda göreceğiz.

Son Güncelleme : 12 Kasım 2019

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo