Yeni 2020 Skoda Octavia Pahalı Rakiplerine Karşı İyi Bir Alternatif

Ototeknikveri     12 Kasım 2019 09:32

Skoda'nın en çok satan modeli olan Octavia, kapsamlı şekilde güncellendi. Kompakt model, Çek Cumhuriyeti'nin başkenti Prag'da, Combi (station) ve liftback gövde stilleriyle, özel bir etkinlikle tanıtıldı.

Yeni 2020 Skoda Octavia Pahalı Rakiplerine Karşı İyi Bir Alternatif
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Aslında Volkswagen Golf'ün güncellenmiş versiyonuyla benzer olsa da, Skoda Octavia tüketiciler tarafından Audi A4'ün fiyatını pahalı bulanlar için mantıklı bir alternatif olarak görülmeye başlandı. Firma bu algıyı yaratmak için otomobile şık bir stil ve daha lüks bir iç mekan kazandırdı.

 

Volkswagen Grubu'nun MQB platformuna dayanan otomobil, daha pratik, geniş ve ferah bir gövde stili ve daha iyi sürüş dinamikleri vaat ediyor. Octavia her zaman kompakt otomobiller arasında en geniş kabini sunan modeldi ve yeni nesil bu özelliği daha da ileriye taşıyor.

 

Daha büyük, daha şık

Toplam 4689 mm ile Octavia liftback selefinden 19 mm daha uzunken, Combi 22 mm daha uzun. 2690 mm aks mesafesiyle otomobil doğrudan kompakt kategorisine giriyor. Her iki versiyonda da genişlik 15 mm artmış ve bagaj kapasitesi kompakt sınıfın en büyüğü: Liftback versiyonda 600 litre, Combi'de ise 640 litre.

 

Görsel olarak en büyük gelişme, önceki tartışmalı ayrık far tasarımının yerini daha şık farlara bıraktığı ön kısımda. Otomobilde ayrıca yeni ön panjur, tamponlar, otomobilin uzunluğu boyunca devam eden daha belirgin çizgiler, daha ince arka farlar ve arka kapağın ortasındaki 'Skoda' harfleri bulunuyor. Temel olarak, her şey bir araya geldiğinde, Octavia orta büyüklükteki Superb'in daha küçük bir versiyonuna benziyor ve bu iyi bir şey.

 

Lüks bir his veren yüksek teknoloji ürünü iç mekan

İç mekan için Skoda, yeni Octavia'yı diğer Volkswagen Grubu modelleriyle aynı çizgiye getiren daha devrimci bir yaklaşım seçti. Konsol Golf Mk8’de kullanılana benzer ve burada multimedya sistemiyle ana hava girişleri de bulunuyor. Direksiyon iki kollu bir tasarıma sahip, hemen arkasında ise sürücünün kolayca göreceği şekilde dijital gösterge grubu var.

 

Orta konsol da yeniden tasarlanmış ve vites seçicinin önünde en büyük akıllı telefonlar için bile oldukça geniş yer bırakılmış. DSG şanzımanla donatılmış modellerde klasik vites kolu yerine elektrik kontrollü vites seçici kullanılıyor. Ortam aydınlatması, baş üstü gösterge ekranı tarafından desteklenen genç ve modern bir tasarıma katkıda bulunuyor.

 

Hibrit seçenekler de var

2020 Octavia, geniş bir güç aktarım seçenekleri yelpazesi ile sunuluyor ve ilk defa plug-in hibrit seçeneği de sunuyor. Octavia iV olarak adlandırılan bu versiyon 1.4 litre benzinli motor ve elektrikli motoru birlikte barındırıyor. Sistemin toplam güç çıkışı 204 PS (201 hp / 150 kW), tork değeriyse 350 Nm. Bu versiyonda altı vitesli DSG şanzıman ve 13 kWh pil paketi bulunuyor. Bu donanımla otomobil 55 km elektrikli sürüş mesafesi sunuyor.

 

2.0 TSI motor ise 190 PS (187 hp / 140 kW) güç çıkışı, 320 Nm tork üretiyor. Bu seçenek 7 vitesli DSG şanzıman ve dört tekerlekten çekiş ile birlikte geliyor. RS versiyonu gelene kadar bu en hızlı versiyon olacak. Bahsi geçen donanımla otomobil 6.9 saniyede sıfırdan 100 km/s hıza çıkabiliyor. Plug-in hibrit 1 saniye daha yavaş ve 2.0 TDI dizel, 7.1 saniyede 100 km/s hıza ulaşıyor. En yüksek dizel seçenek 200 PS (197 hp / 147 kW) güç çıkışı ve 400 Nm tork değerine sahip.

 

Dizel motorun bir başka versiyonu da 6 ileri manuel şanzıman veya 7 vitesli otomatik şanzımanla geliyor ve 150 PS (148 hp / 110 kW) güç çıkışı, 340 Nm tork üretiyor. Dört çekişli sürüş sistemiyle tork 20 Nm artıyor. Ayrıca 116 PS (114 hp / 85 kW) güç çıkışına sahip bir seçenek de mevcut. Bu versiyonda tork değeri 6 vitesli manuel şanzımanla 300 Nm, DSG ile 250 Nm.

 

Seride 1.5 TSI ve 1.0 TSI seçenekleri de bulunuyor. Bunlardan ilki 150 PS (148 hp / 110 kW) güç çıkışı ve 250 Nm tork ile geliyor. Diğeriyse 110 PS (108 hp / 81 kW) güç çıkışı ve 200 Nm tork değerine sahip. Her ikisi de sadece manuel şanzıman ile sunuluyor ve aynı güç çıkışlarıyla yarı hibrit olarak da alınabiliyor. Motor seçeneklerini CNG (sıkıştırılmış doğal gaz) ile çalışan 130 PS (128 hp / 96 kW) güç çıkışına ve 200 Nm torka sahip 1.5 TSI tamamlıyor.

 

İlk önce Octavia Combi satışa çıkacak, bir kaç hafta sonrasında ise onu liftback takip edecek. RS ve Scout modellerinin ise 2020 yılında geleceği onaylandı.

Son Güncelleme : 12 Kasım 2019

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo